Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V: Αναπτύσσεται νέα εκδοχή του εμβολίου, προσαρμοσμένη στη μετάλλαξη Omicron

Sputnik V: Αναπτύσσεται νέα εκδοχή του εμβολίου, προσαρμοσμένη στη μετάλλαξη Omicron
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peskov  δήλωσε ότι οι επόμενες κινήσεις της Ρωσίας εξαρτώνται από τα συμπεράσματα των ειδικών
Μια νέα «εκδοχή» του εμβολίου Sputnik V, προσαρμοσμένη στην παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού, βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29/11 το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
Το RDIF υπογράμμισε ότι τα εμβόλια Sputnik V και Sputnik Light «έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά έναντι όλων των παραλλαγών του SARC-Cov-2 που είναι γνωστές έως σήμερα».
«Ωστόσο, το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, με βάση τα υπάρχοντα πρωτόκολλα άμεσης ανάπτυξης εκδόσεων εμβολίων για παραλλαγές που ανησυχούν, έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει τη νέα έκδοση του εμβολίου Sputnik, προσαρμοσμένη στην Όμικρον» δηλώνει συγκεκριμένα το Ρωσικό Ταμείο.
Η κατασκευάστρια εταιρεία εμβολίων είναι βέβαιη πως το Sputnik V και το Sputnik Light θα είναι σε θέση να εξουδετερώσουν την Όμικρον, «καθώς έχουν την υψηλότερη αποτελεσματικότητα έναντι άλλων μεταλλάξεων» συμπληρώνει το RDIF.
Τονίζει, επίσης, πως στην απίθανη περίπτωση που απαιτηθεί τέτοια τροποποίηση, «η νέα "εκδοχή" Sputnik μπορεί να είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή σε 45 ημέρες».
«Αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις μπορούν να δοθούν στις διεθνείς αγορές ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου 2022», δήλωσε στο τέλος ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peskov  δήλωσε ότι οι επόμενες κινήσεις της Ρωσίας εξαρτώνται από τα συμπεράσματα των ειδικών.
«Τώρα, στην ουσία, όλος ο κόσμος και ο ΠΟΥ προσπαθούν να αντιληφθούν πόσο επικίνδυνο είναι» είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης