Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Σε 2-6 εβδομάδες θα γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Omicron

Moderna: Σε 2-6 εβδομάδες θα γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Omicron
O διευθύνων σύμβουλος της Moderna εκτιμά ότι η μετάλλαξη Omicron είναι εξαιρετικά μολυσματική
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η νέα μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού θα είναι εξαιρετικά μολυσματική, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel.
Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC, τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα το εμβολίου απέναντι στην εν λόγω μετάλλαξη θα είναι γνωστά σε 2 με 6 εβδομάδες.
Άλλωστε, ο επικεφαλής του ιατρικού τομέα της Moderna, Paul Burton, δήλωσε την Κυριακή, ότι «αν πρέπει να κατασκευάσουμε ένα νέο εμβόλιο, πιστεύω ότι θα πρέπει να φτάσουμε στις αρχές του 2022 προτού να είναι διαθέσιμο σε μεγάλες ποσότητες» επισήμανε σύμφωνα με το Bloomberg.
«Το αξιοσημείωτο με τα εμβόλια mRNΑ, στην πατέντα της Moderna, είναι ότι μπορούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα» υπογράμμισε.
Κάποια προστασία θα υπάρχει ακόμα, ανάλογα με το πόσο καιρό πριν εμβολιάστηκε κάποιος και η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνει κάποιος ένα από τα εμβόλια που υπάρχουν, πρόσθεσε ο κ. Burton.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Μασσαχουσέτη κινητοποίησε εκατοντάδες υπαλλήλους την Πέμπτη μετά τα νέα για τη νέα μετάλλαξη.
Η μετοχη της Moderna καταγράφει άλμα 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης