Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Πράγα κατά των υγειονομικών μέτρων – Στις 6.000 οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Τσεχία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Πράγα κατά των υγειονομικών μέτρων – Στις 6.000 οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν εθνικές σημαίες και κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως: «Εμβολιαστείτε; Πάνω από τα πτώματά μας»

Σχετικά Άρθρα

 Αρκετές χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Πράγα κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, καθώς πολλά νοσοκομεία της Τσεχίας σταμάτησαν τις μη επείγουσες θεραπείες εξαιτίας ενός από τους ταχύτερους ρυθμούς αυξησης των νέων ακουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Συγκεντρωμένοι σε ένα πάρκο με θέα στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές κυμάτιζαν εθνικές σημαίες και κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως: «Εμβολιαστείτε;
Πάνω από τα πτώματά μας».

Για την ελευθερία…

Η απερχόμενη κυβέρνηση ενίσχυσε τα μέτρα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των χριστουγεννιάτικων αγορών, που ήταν ένα από τα κύρια θέματα στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
«Είμαι εδώ για να αγωνιστώ για την ελευθερία.
Είμαι εδώ γιατί δεν συμφωνώ με αυτό που συμβαίνει σήμερα», δήλωσε ο Jiri Hulec στο Reuters.

Έμφραγμα στα νοσοκομεία

Τα τσεχικά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου, του Motol της Πράγας, ανάβαλαν τα προγραμματισμένα χειρουργία τους και περιόρισαν άλλες θεραπείες τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 διπλασιάστηκε σε περίπου 6.000 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Ο νέος πρωθυπουργός Petr Fiala νωρίτερα κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους από σοβαρές παθήσεις εάν μολυνθούν.
Μόνο το 58,5% των Τσέχων είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 65,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης