Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη σύνοδο των G7 για την Omicron συγκαλεί η Βρετανία 28/11 - Επί τάπητος τα νέα δεδομένα

Έκτακτη σύνοδο των G7 για την Omicron συγκαλεί η Βρετανία 28/11 - Επί τάπητος τα νέα δεδομένα
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τα νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη (29/11), για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της Omicron
Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας των G7 θα συγκαλέσει τη Δευτέρα (29/11/2021) η Βρετανία, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού SARS-CoV-2.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τα νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη (29/11), για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της Omicron.
Στο εξής η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς.
Στα σχολεία, ορισμένοι μαθητές θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους.
Από τις 30 Νοεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Και τρίτο κρούσμα στη Βρετανία

Η Βρετανία κατέγραψε το τρίτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας την Κυριακή (28/11/2021) προσθέτοντας ότι το πρόσωπο που έχει μολυνθεί δεν βρίσκεται πλέον στη χώρα και συνδέεται με ταξίδι στη νότια Αφρική.
Η Υπηρεσία είπε ακόμη ότι όσο βρισκόταν στη χώρα το πρόσωπο αυτό ήταν στο Γουεστμίνστερ του κεντρικού Λονδίνου.
«Οι προηγμένες ικανότητές μας αλληλούχισης του γονιδιώματος του ιού μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε παραλλαγές και να αναλαμβάνουμε άμεση δράση για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική διευθύντρια της Υπηρεσίας, Jennie Harris.
«Είναι πολύ πιθανό να βρούμε περισσότερα κρούσματα μέσα στις επόμενες ημέρες όπως βλέπουμε σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο και καθώς αυξάνουμε τον εντοπισμό κρουσμάτων μέσω της εστιασμένης ιχνηλάτησης», πρόσθεσε η ίδια.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης