Διεθνή

El - Erian: Η Fed να αναγνωρίσει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν παροδικές, ώρα για αλλαγή στη νομισματική πολιτική

El - Erian: Η Fed να αναγνωρίσει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν παροδικές, ώρα για αλλαγή στη νομισματική πολιτική
Είναι ώρα για αλλαγή στην νομισματική πολιτική της Fed, δήλωσε ο Mohamed El-Erian
Σχετικά Άρθρα
Ο Mohamed El-Erian προέτρεψε την Federal Reserve να αναγνωρίσει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν παροδικές και «να χαλαρώσει το πόδι από το γκάζι (σ.σ. της νομισματικής στήριξης της οικονομίας) ξεκινώντας από τώρα», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.
Ο El-Erian, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην Lael Brainard για τη διαδοχή του νυν προέδρου της Fed, Jerome Powell, δήλωσε στο «Fox News Sunday» ότι μία καινούργια ηγεσία της κεντρικής τράπεζας των θα ήταν ευκολότερο να αλλάξει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής

Ώρα για αλλαγή

«Νομίζω ότι είναι ώρα για μια αλλαγή στην νομισματική πολιτική της Fed», σημείωσε.
«Ήμουν της άποψης ότι αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο με κάποιον που δεν έχει επαναλάβει ξανά ότι... ο πληθωρισμός είναι παροδικός».
«Ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός και είναι πραγματικά σημαντικό για τη Fed να το συνειδητοποιήσει αυτό», είπε.

Υποτίμηση των κινδύνων

Ο El-Erian έχει επανειλημμένα πει ότι η Fed υποτιμά τους κινδύνους του υψηλού πληθωρισμού καθώς η οικονομική ανάκαμψη από το σοκ της πανδημίας του περασμένου έτους επιταχύνει τις αυξήσεις των τιμών στα πάντα: από την ενέργεια και τα τρόφιμα μέχρι τα καταναλωτικά αγαθά.
Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να καταλήξει να υποχωρήσει το επόμενο έτος για τους λάθος λόγους, δήλωσε.

Το «φρένο» και το.. γκαζι

«Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι ότι θα χαλαρώσει (η νομισματική πολιτική) επειδή η Fed θα αναγκαστεί να πατήσει τα φρένα απότομα», σημείωσε ο El-Erian.
«Επομένως, αντί να πατήσει απότομα φρένα την επόμενη χρονιά, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκολλήσει ο πόδι από το γκάζι αρχής γενομένης από τώρα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης