Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Γερμανία: Τρία τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού

Συναγερμός στη Γερμανία: Τρία τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron  του κορωνοϊού
Περιορισμοί στις αερομεταφορές από την Νότια Αφρική τέθηκαν σε ισχύ καθώς η χώρα χαρακτηρίστηκε περιοχή παραλλαγής ιού
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει συνολικά τρία κρούσματα κορωνοϊού που φέρουν την νέα παραλλαγή Omicron έπειτα από την επιβεβαίωση ενός ύποπτου κρούσματος στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης.
«Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα-το ύποπτο κρούσμα που έγινε το πρωί του Σαββάτου (27/11/2021) γνωστό φέρει την παραλλαγή Omicron», έγραψε στο Twitter ο Kai Klose, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Έσση.
Ο ίδιος είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε εντοπιστεί σε έναν επιβάτη που είχε φθάσει από την Νότια Αφρική στην Έσση, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης.

Στη Βαυαρία τα άλλα δύο κρούσματα

Επιπλέον υγειονομικοί αξιωματούχοι στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής.
Περιορισμοί στις αερομεταφορές από την Νότια Αφρική τέθηκαν σε ισχύ καθώς η χώρα χαρακτηρίστηκε περιοχή παραλλαγής ιού.
Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς στη Γερμανία από την Νότια Αφρική και ακόμη και αν αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.
Η νέα παραλλαγή έχει προκαλέσει συναγερμό στη Γερμανία, η οποία όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αγωνίζεται για να περιορίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης