Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναβάλλει εσπευσμένα σύνοδο, λόγω της παράλλαξης Omicron

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναβάλλει εσπευσμένα σύνοδο, λόγω της παράλλαξης Omicron
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει την παραλλαγή B.1.1.529 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική ως «παραλλαγή ανησυχίας»
Σχετικά Άρθρα

O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) γίνεται ο πρώτος διεθνής φορέας, που αναβάλλει την υπουργική του σύνοδο λόγω της παραλλαγής Omicron του Covid.
Οι υπουργοί από τα κράτη - μέλη του ΠΟΕ επρόκειτο να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο του Οργανισμού.
Ο ΠΟΕ ανακοίνωσε ότι τα μέλη του συμφώνησαν αργά την Παρασκευή (26/11/2021) να αναβάλουν την υπουργική διάσκεψη (30/11 - 3/12) αφού το ξέσπασμα της νέας παραλλαγής οδήγησε σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα εμπόδιζαν πολλούς υπουργούς να φτάσουν στη Γενεύη.
Δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για επαναπρογραμματισμένη συνάντηση.

Παραλλαγή ανησυχίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει την παραλλαγή B.1.1.529 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική ως «παραλλαγή ανησυχίας», λέγοντας ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλες μορφές του ιού.
Οι επιστήμονες προσπαθούν επίσης να μάθουν εάν είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.
Η Ελβετία, έδρα του ΠΟΕ, απαγόρευσε την Παρασκευή (26/11) τις απευθείας πτήσεις από τη Νότια Αφρική και τις γύρω χώρες ενώ επέβαλε tests και καραντίνα σε ταξίδια από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ.

Νέοι περιορισμοί

Το εμπορικό όργανο με έδρα τη Γενεύη είχε προγραμματίσει μια συνάντηση αυτοπροσώπως, αλλά οι νέοι περιορισμοί σήμαιναν ότι οι αντιπροσωπείες μεγάλων παραγόντων όπως η Νότια Αφρική και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έδρα τις Βρυξέλλες θα περιορίζονταν σε μια σχεδόν εικονική παρουσία.
Ακόμη και πριν από την αναβολή οι προοπτικές δεν ήταν ευοίωνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης