Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Νότια Αφρική θεωρούν την Omicron «τρικυμία σε φλιτζάνι τσαγιού» – Το τρομοκρατημένο Βέλγιο μιλάει για… Covid 21

Στην Νότια Αφρική θεωρούν την Omicron «τρικυμία σε φλιτζάνι τσαγιού» – Το τρομοκρατημένο Βέλγιο μιλάει για… Covid 21
Υπερβολικές οι αντιδράσεις για την παράλλαξη omicron λέει η Νότια Αφρική
Σχετικά Άρθρα

Τι είναι τελικά η παράλλαξη Omicron η νέα παράλλαξη του covid 19 που έχει προκαλέσει τρόμο σε κυβερνήσεις, κοινωνίες και επιστήμονες αλλά όπως αποδείχθηκε και στις αγορές;

Το Βέλγιο αποκαλεί την Omicron… covid 21 αλλά η Νότια Αφρική τρικυμία σε σε φλιτζάνι τσαγιού

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, χαρακτήρισε την παραλλαγή Omicron ως covid 21 αντί Covid 19 επειδή είναι δυνητικά καταστροφική.
Εν τω μεταξύ, κορυφαία επιστήμονας της Νότιας Αφρικής η Dr. Angelique Coetzee περιέγραψε τον πανικό ως «τρικυμία σε ένα φλιτζάνι τσαγιού», προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα έχει δει μόνο «πολύ πολύ ήπια κρούσματα»

Τι υποστηρίζει το Βέλγιο όπου καταγράφει το πρώτο κρούσμα;

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, όπου καταγράφει το πρώτο κρούσμα της παράλλαξης Omicron που ανακαλυφθεί στη Μποτσουάνα και εξαπλώθηκε στη Νότια Αφρική, τόνισε ότι «θα μπορούσατε να πείτε ότι πρόκειται για Covid-21 αντί για Covid-19: είναι τρεις φορές πιο μολυσματική από τον αρχικό ιό».
Τα σχόλιά του ήρθαν μετά τον συνεχή πανικό των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη νέα μετάλλαξη και τον Οργανισμό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) που περιέγραψε την παραλλαγή ως «τη χειρότερη που έχουμε δει μέχρι στιγμής».
Επιβεβαιώθηκε ότι η παραλλαγή B.1.1.529 ή Omicron είχε φτάσει στην Ευρώπη αφού εντοπίστηκε σε κάποιον που είχε εισέλθει στο Βέλγιο αφού ταξίδεψε στην Αίγυπτο.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για τον COVID παρά το γεγονός ότι πολύ λίγα είναι γνωστά για το νέο στέλεχος και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για σημαντική απειλή.

Υπερβολικές οι αντιδράσεις λέει η Νότια Αφρική

Παρά τον διεθνή πανικό σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του Covid 19, κορυφαία επιστήμονας της Νότιας Αφρικής λέει ότι το ζήτημα είναι μια «τρικυμία σε ένα φλιτζάνι τσαγιού», σημειώνοντας ότι η χώρα έχει καταγράψει μόνο «πολύ ήπιες περιπτώσεις» του νέου στελέχους.
Σίγουρα η δήλωση αυτή δεν είναι καλό νέο για τους πανικόβλητους, ειδικά τις κυβερνήσεις της Ευρώπης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης