Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: Το Sputnik V είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Μποτσουάνα

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: Το Sputnik V είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Μποτσουάνα
Όπως είπε ο διευθυντής, «δεν υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής να μιλάμε για την ανάγκη "αναπροσαρμογής" του εμβολίου Sputnik V λόγω του νέου στελέχους»

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια γνωστοποίησε σήμερα ότι προς το παρόν δεν έχουν λάβει το νέο στέλεχος του κορονοϊού με τις 32 μεταλλάξεις, ώστε να μπορούν να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του Sputnik V.
Ειδικότερα, ο μικροβιολόγος Alexander Ginsburg ανέφερε ότι δείγμα του στελέχους απαιτείται ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να δουν οι ειδικοί πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο Sputnik V έναντι αυτής της παραλλαγής.
«Δεν έχουμε ακόμη στέλεχος νέας παραλλαγής του ιού. Η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου μπορεί να προσδιοριστεί μόνο πειραματικά, και για αυτό χρειαζόμαστε το στέλεχος» δήλωσε συγκεκριμένα.
Οπότε, όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής να μιλάμε για την ανάγκη "αναπροσαρμογής" του εμβολίου Sputnik V λόγω του νέου στελέχους».
«Θεωρητικά, είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματικό θα είναι ένα εμβόλιο εναντίον αυτής της παραλλαγής, αλλά το Sputnik V παρέχει το ευρύτερο φάσμα εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με άλλα εμβόλια, επομένως είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό ενάντια στο νέο στέλεχος από άλλα εμβόλια» τόνισε έπειτα.

www.bankingews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης