Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεφεύχθη το παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ JP Morgan και Κίνας - Ζήτησε δημόσια συγνώμη ο Dimon

Απεφεύχθη το παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ JP Morgan και Κίνας - Ζήτησε δημόσια συγνώμη ο Dimon
Οι δηλώσεις του Dimon κινδύνευαν να θέσουν σε κίνδυνο τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της JPMorgan στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Δημόσια συγνώμη για το "ατυχές" σχόλιό του ότι η JP Morgan θα διαρκέσει περισσότερο από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, ζήτησε ο διεύθυνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon.
Οι δηλώσεις του Dimon κινδύνευαν να θέσουν σε κίνδυνο τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της JPMorgan στην Κίνα, όπου κέρδισε την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο για να γίνει ο πρώτος πλήρης ξένος μεσίτης κινητών αξιών στη χώρα.
Και σύμφωνα με κινέζους ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες η γρήγορη συγγνώμη του θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν προκλήθηκε σοβαρή ζημιά.
«Λυπάμαι και δεν έπρεπε να κάνω αυτό το σχόλιο.
Προσπαθούσα να τονίσω τη δύναμη και τη μακροζωία της εταιρείας μας», δήλωσε ο Dimon σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε η τράπεζα.

Στην ίδια δήλωση ο Dimon είπε: «Δεν είναι ποτέ σωστό να αστειεύεσαι ή να υποτιμάς οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, είτε πρόκειται για μια χώρα, την ηγεσία της ή οποιοδήποτε μέρος μιας κοινωνίας και πολιτισμού.
Μια τέτοια ρητορική μπορεί να απομακρύνει τον εποικοδομητικό και στοχαστικό διάλογο στην κοινωνία, ο οποίος χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ».

Τι είχε αναφέρει από χτες 24 Νοεμβρίου 2021 το Bankingnews.gr

Dimon: Η JPMorgan θα διαρκέσει περισσότερο από το... Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας


Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, αστειεύτηκε για την πορεία της Κίνας, αναφέροντας ότι η τράπεζά του θα διαρκέσει περισσότερο από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.
Ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζάς του να δραστηριοποιείται στην Κίνα, ο Dimon είπε: "Έκανα ένα αστείο τις προάλλες ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει τα 100 του χρόνια - το ίδιο και η JPMorgan.
Θα έβαζα στοίχημα ότι θα διαρκέσουμε περισσότερο".
Η JPMorgan λειτουργεί στην Κίνα από το 1921, την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε εκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Έχει υποκαταστήματα σε πολλές κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Σενζέν και την Γκουανγκζού.
Στα τέλη του 2019, η τράπεζα έλαβε έγκριση για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας τίτλων πλειοψηφικής ιδιοκτησίας, η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες μεσιτείας, επενδυτικών συμβουλών και αναδοχής.
Τον Αύγουστο, η τράπεζα κέρδισε ρυθμιστική έγκριση από το Πεκίνο για να γίνει ο πρώτος πλήρης ξένος ιδιοκτήτης μεσιτείας κινητών αξιών στη χώρα.
Το έτερο επιχειρηματικό της σκέλος στην Κίνα περιλαμβάνει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις δραστηριότητες μελλοντικής εκπλήρωσης.
Τα παγκόσμια στελέχη επιλέγουν συνήθως προσεκτικά τα λόγια τους όταν συζητούν για την Κίνα, όπου ξένες εταιρείες έχουν κατά καιρούς υποστεί διώξεις.

Βελτίωση της οικονομίας

Ο Dimon προχώρησε επίσης και σε εκτιμήσεις για την οικονομία, αναφέροντας ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας θα αποδειχθεί παροδικός, αλλά ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι μισθοί δεν θα υποχωρήσουν.
Αναμένει ότι μια ή δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον πρόσφατο ρυθμό πληθωρισμού 5% στις ΗΠΑ θα εξασθενίσουν καθώς οι τιμές για είδη όπως μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ξυλεία θα σταματήσουν να αυξάνονται.
«Υπάρχουν άλλα πράγματα που μάλλον δεν είναι τόσο παροδικά», είπε ο Dimon.
Και αυτά νομίζω ότι είναι οι τιμές του πετρελαίου, ανέφερε.
Ο Dimon εκτίμησε ότι υπάρχει περίπου το ένα τρίτο πιθανότητες ο πληθωρισμός να είναι αρκετά μικρός ώστε να επιφέρει μέτριες αυξήσεις στα επιτόκια της αγοράς που δεν θα ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης