Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά οι παραγγελίες για επενδυτικά αγαθά στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2021

Ανοδικά οι παραγγελίες για επενδυτικά αγαθά στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2021

Οι παραγγελίες για όλα τα διαρκή προϊόντα υποχώρησαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, κυρίως λόγω της πτώσης των εμπορικών αεροσκαφών

Οι παραγγελίες που δόθηκαν σε εργοστάσια των ΗΠΑ για επιχειρηματικό εξοπλισμό αυξήθηκαν τον Οκτώβριο 2021 περισσότερο από το αναμενόμενο, υπογραμμίζοντας τη σταθερή δυναμική για επενδύσεις κεφαλαίου στην αρχή του τέταρτου τριμήνου.

Η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, ένας δείκτης για τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό, αυξήθηκε 0,6% μετά από την ανοδικά αναθεωρημένη ενίσχυση κατά 1,3% έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.
Οι παραγγελίες για όλα τα διαρκή αγαθά ή είδη που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια υποχώρησαν κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των εμπορικών αεροσκαφών.
Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων έκανε λόγο για αύξηση 0,5% στις παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών και 0,2% στις συνολικές παραγγελίες διαρκών αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης