Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid ανακοινώνει την Πέμπτη 25/11 η Γαλλία - Την Παρασκευή η Ολλανδία

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid ανακοινώνει την Πέμπτη 25/11 η Γαλλία - Την Παρασκευή η Ολλανδία
Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες

Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα για την COVID-19 αύριο καθώς ο δείκτης μολύνσεων αυξάνεται σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.
Ο Ατάλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μεγάλους περιορισμούς στη δημόσια ζωή, προτιμώντας να ενισχυθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ανεβάσει ρυθμό η εκστρατεία για τον ενισχυτικό εμβολιασμό.
Η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει επίσης τους κανόνες για το υγειονομικό πιστοποιητικό, δήλωσε.
Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον δείκτη επίπτωσης --τον αριθμό των μολύνσεων ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους-- να αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 200 τις επόμενες μία ή δύο ημέρες.
«Πρέπει να προστατεύσουμε τον γαλλικό λαό, χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε, για να σώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς και να βγάλουμε τον χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Ατάλ σε συνέντευξη Τύπου.
Το υγειονομικό πιστοποιητικό της Γαλλίας -που επιτρέπει την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID- είναι βασικός λόγος για το ότι η Γαλλία τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με κάποιες γειτονικές της χώρες, λέει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Ατάλ αρνήθηκε να σχολιάσει ποια μέτρα μπορεί να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει τη σύσταση της υγειονομικής αρχής HAS, που την Παρασκευή ανέφερε ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου πρέπει να επεκταθεί σε όλους άνω των 40.
«Ενώ βλέπουμε σημαντική αύξηση στην πίεση στο υγειονομικό σύστημα τις ερχόμενες εβδομάδες, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε να βυθιστούμε, δεδομένου ότι συνεχίζουμε και εντείνουμε την εμβολιαστική προσπάθεια, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού», πρόσθεσε ο Ατάλ.
Έως τώρα η τρίτη ενισχυτική δόση είναι διαθέσιμη μόνο για ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω και για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι επίσης διαθέσιμη για την ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών. Από τις 15 Δεκεμβρίου, οι πολίτες άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έκαναν ενισχυτική δόση προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πιστοποιητικό.

Ολλανδία: Η κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει αυστηρότερο καθεστώς για την Covid-19

Η ολλανδική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης-ρεκόρ στις μολύνσεις κορονοϊού, καθώς τα νοσοκομεία πασχίζουν να διαχειριστούν το κύμα των κρουσμάτων της COVID-19, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ.
«Το ποσοστό μολύνσεων είναι υψηλότερο από πότε» ανέφερε ο ντε Γιονγκ σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο σήμερα. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και δεν έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης