Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει το καλό παράδειγμα

Handelsblatt: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει το καλό παράδειγμα

Η ελληνική κυβέρνηση συνδέει με το πρόγραμμα προστασίας του κλίματος την ελπίδα για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

«Το καλό παράδειγμα θέλει να δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία αναφέρεται στα πρωτεία της Ελλάδας με τον εθνικό κλιματικό νόμο.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt «η ελληνική κυβέρνηση συνδέει με το πρόγραμμα προστασίας του κλίματος την ελπίδα για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.
Η Ελλάδα αναμένει επιχορηγήσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ και χαμηλότοκα δάνεια ύψους 12,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ τα επόμενα χρόνια.
Σχεδόν το 40% των χρημάτων θα εισρεύσουν σε "πράσινα" έργα όπως η σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, η ανακαίνιση κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, η επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι κλιματικά ουδέτερες μεταφορές».
Για τη Handelsblatt μάλιστα, η ψήφιση του νόμου θεωρείται βέβαιη: «Ο Μητσοτάκης ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το θέμα της προστασίας του κλίματος, ακόμη και ως αρχηγός της αντιπολίτευσης κατά την περασμένη τη δεκαετία.
Αυτό εντάσσεται στη στρατηγική του να ανοίξει τους ορίζοντες του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό κέντρο και όχι μόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης