Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Ολλανδία: Μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία στη Γερμανία

Στο κόκκινο λόγω covid η Ολλανδία: Μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία στη Γερμανία
Και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας είχαν νοσηλευτεί Ολλανδοί στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Στο κόκκινο είναι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Ολλανδία, η οποία μεταφέρει τους πρώτους ασθενείς με covid σε νοσοκομεία στη Γερμανία καθώς το ολλανδικό σύστημα υγείας τελεί υπό ασφυκτική πίεση.
Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, ασθενής με covid μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα.
Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδία έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.
Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.
Έως χθες Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Σε μερικό lockdown

Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδία έχει προχωρήσει από τις 13/11 σε μερικό lockdown σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
Αν και το 85% των ενήλικων Ολλανδών έχει εμβολιαστεί, η γ’ δόση του εμβολίου χορηγείται μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους (από τον Δεκέμβριο θα χορηγείται και στους άνω των 80 ετών), γεγονός που θεωρείται πως μαζί με την άρση των περιοριστικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχει συμβάλει στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού στην χώρα.

Ανατροπή και αλλαγή πολιτικής

H επιβολή του μερικού lockdown, το οποίο θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων, σημαίνει δραστική αλλαγή πολιτικής για την κυβέρνηση του Mark Rutte, η οποία έως τον Οκτώβριο πίστευε ότι το σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων θα της επέτρεπε να χαλαρώσει και άλλο τα περιοριστικά μέτρα προς το τέλος του έτους.
Ωστόσο η έκρηξη των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί επιστήμονες να συστήσουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή μερικού lockdown και στον περιορισμό της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους όσων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει από covid-19.
Λόγω της έξαρσης του ιού, έχει αυξηθεί η πίεση στα νοσοκομεία, τα οποία έχουν αναστείλει την κανονική λειτουργία τους για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά covid.
Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο, περίπου το 55% των ασθενών στα ολλανδικά νοσοκομεία και το 70% όσων βρίσκονταν στην εντατική ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM).

Τα μέτρα

Τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείνουν στις 19:00 για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.
Οι πολίτες θα κληθούν να εργάζονται από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα επιτρέπονται θεατές στις αθλητικές διοργανώσεις.
Τα σχολεία, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν ανοικτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης