Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγει ο δρόμος για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών - Την Πέμπτη (25/11) συνεδριάζει εκτάκτως ο ΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών - Την Πέμπτη (25/11) συνεδριάζει εκτάκτως ο ΕΜΑ

Η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ θα συζητήσει τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer

Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει, όπως φαίνεται, ο δρόμος για τον εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.
Ειδικότερα, την προσεχή Πέμπτη (25/11/2021) συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Φαρµάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για να συζητήσει τη χρήση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 (oνομασία Comirnaty) σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.
Η Pfizer Inc ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (22/11/2021) ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά του ιού σε μια μελέτη τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Τι ισχύει στις ΗΠΑ

Στις αρχές Νοεμβρίου, η επιστημονική επιτροπή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων υπέβαλε και επίσημα τη θετική εισήγηση της για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Όσον αφορά τη δόση, είναι το 1/3 της δοσολογίας που χορηγείται σε άτομα 12 ετών και άνω. Το εμβόλιο στα παιδιά εξακολουθεί να χορηγείται σε δύο δόσεις, με απόσταση περίπου τριών εβδομάδων μεταξύ αυτών.
Τα δεδομένα ασφαλείας από περισσότερα από 3.000 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο στην κλινική δοκιμή της Pfizer όπου συμμετείχαν 4.500 παιδιά ήταν σε γενικές γραμμές συγκρίσιμα με αυτά σε παιδιά ηλικίας 16 έως 25 ετών. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά περιελάμβαναν πυρετό, πονοκεφάλους και ρίγη, οι οποίες γενικά αναφέρθηκαν λιγότερο συχνά και ήταν πιο ήπιες από ό,τι σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Και τα δύο εμβόλια Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν συνδεθεί με σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα, ειδικά σε νεαρούς άνδρες.
Ωστόσο, η Pfizer τονίζει ότι το ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στην ηλικιακή ομάδα είναι πιθανό να είναι χαμηλότερο από ό,τι παρατηρείται σε εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών, εν μέρει λόγω της χαμηλότερης δόσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης