Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο χρυσό μετά την παραμονή Powell στη Fed - Υποχώρησε στα 1.807,6 δολ/ουγγιά

tags :
Ισχυρές πιέσεις στο χρυσό μετά την παραμονή Powell στη Fed - Υποχώρησε στα 1.807,6 δολ/ουγγιά
Σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από 3 μήνες

Οι τιμές του χρυσού δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις σήμερα 22/11 καθώς το δολάριο πήρε τα πάνω του μετά τον διορισμό του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας J. Powell για δεύτερη θητεία, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να διατηρήσει την πορεία της μειώνοντας την οικονομική στήριξη.
Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό ακριβό για τους ξένους αγοραστές, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια μεταφράζονται σε αυξημένο κόστος ευκαιρίας για την κατοχή χρυσού χωρίς απόδοση.
Οι αγορές χρήματος αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης έως τον επόμενο Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο Ιούλιο.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συζητούν εάν θα αποσύρουν την υποστήριξη πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αφού ένας από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους της έδειξε ότι η ιδέα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχώρησε -2% στα 1.807,60 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Νοεμβρίου στα 1.804,30 δολάρια αναά ουγγιά.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης