Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Πολύ εκρηκτική η κατάσταση στη Γουαδελούπη - Διαμαρτυρίες για τα μέτρα λόγω covid

Macron: Πολύ εκρηκτική η κατάσταση στη Γουαδελούπη - Διαμαρτυρίες για τα μέτρα λόγω covid
Πρέπει να εξηγήσουμε και να πείσουμε τους πολίτες, δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία τους είπε ο Macron
Σχετικά Άρθρα

Για πολύ εκρηκτική κατάσταση στη Γουαδελούπη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Castex με βουλευτές της Γουαδελούπης (γαλλικό έδαφος στην Καραϊβική), ο Macron είπε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε, να εξηγήσουμε, να εξηγήσουμε και να πείσουμε, να πείσουμε, να πείσουμε επειδή δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των ανθρώπων».
Ο Macron διαβεβαίωσε την Γουαδελούπη για την αλληλεγγύη της Γαλλίας και ζήτησε από τους πολίτες «να μην επιτρέπουν με τίποτα να εξαπατώνται» και να «μην επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται την κατάσταση».
«Δεν μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε την υγεία των Γαλλίδων και των Γάλλων για να διεξάγουμε πολιτικούς αγώνες.
Θα πρέπει να διατηρηθεί η δημόσια τάξη» είπε ο Macron επιμένοντας στην αύξηση των εμβολιασμών στο νησί παρά την εναντίωση μιας πολύ μικρής μειονότητας.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ξέσπασαν βίαια επεισόδια έπειτα από απεργίες που οργανώθηκαν από τα εργατικά συνδικάτα της νήσου με στόχο να αντιταχθούν στους περιορισμούς για την πανδημία, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών υπαλλήλων.
Η τοπική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 38 ανθρώπους και δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι διαδηλωτές εισέβαλαν σε μια αποθήκη όπλων στην παραθαλάσσια πόλη Πουάντ-α-Πιτρ και έκλεψαν τουφέκια.
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι στέλνει αστυνομικές ειδικές δυνάμεις για να αποκαταστήσει την τάξη στο γαλλικό υπερπόντιο έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης