Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Οι αντί - Covid διαδηλωτές άγονται από... βλαμμένους

Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Οι αντί - Covid διαδηλωτές άγονται από... βλαμμένους
Η Ολλανδία έχει σημαντική αύξηση μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες και ένα νέο μερικό lockdown τέθηκε σε ισχύ πριν από μια εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εκφράστηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, για τους αντί - Covid διαδηλωτές, καθώς ανέφερε ότι άγονται και φέρονται από... βλαμμένους.
Η Ολλανδία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου βρέθηκε στο απόλυτο χάος, ενόψει νέων περιοριστικών μέτρων για τους μη εμβολιασμένους και ενώ ήδη η χώρα βρίσκεται σε μερικό lockdown.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου 20/11, στη Χάγη στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, την επομένη του «οργίου βίας» που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.
Σε μια δημοφιλή περιοχή της Χάγης όπου έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα.

Η χώρα έχει δει μια σειρά από αριθμούς ρεκόρ μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες και ένα νέο μερικό lockdown τέθηκε σε ισχύ πριν από μια εβδομάδα.
Μια μέρα μετά την εξέγερση του Ρότερνταμ, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές διέκοψαν τη διαμαρτυρία.
Περπάτησαν ειρηνικά στους δρόμους της πόλης, παρακολουθούμενοι στενά από την αστυνομία.
Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη Μπρέντα της νότιας Ολλανδίας για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς του lockdown.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης