Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την προειδοποίηση Merkel για την πανδημία

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την προειδοποίηση Merkel για την πανδημία
Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures της Wall Street, εν όψει της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών
Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις δραματικές δηλώσεις της Angela Merkel, καθώς η καγκελάριος προανήγγειλε νέα μέτρα στη Γερμανία για την πανδημία και έκανε λόγο για τη χειρότερη κατάσταση στην οποία έεχει βρεθεί ποτέ η χώρα.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη, καθώς επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα.
Στις ΗΠΑ, ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures της Wall Street, εν όψει της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών την προσεχή Πέμπτη.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,2% στις 16.122 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,15% στις 7.212 μονάδες.
Στις 7.097 μονάδες με άνοδο 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,4% στις 27.238 μονάδες.
Στο ταμπλό, ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της Telecom Ιtalia μετά το ενδιαφέρον της KKR για την εξαγορά της.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές μεταβολές στις 8.757 μονάδες.

Telecom Italia: Αναστολή διαπραγμάτευσης μετά την πρόταση εξαγοράς από το KKR

Ανεστάλη προσωρινά γ διαπραγμάτευση των μετοχών της Telecom Italia, μετά την άνοδο 30%, καθώς το αμερικανικό fund KKR παρουσίασε μία μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του της ιταλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, αποτιμώντας την στα 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ (12 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η μετοχή σημειώνει άλμα 22%.
Το καθαρό χρέος της Telecom Italia (TIM) ύψους 22,5 δισ. ευρώ ανεβάζει την αξία της προσφοράς του KKR, η οποία εξαρτάται από την υποστήριξη της κυβέρνησης και το αποτέλεσμα της ανάλυσης due diligence, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, στα 33 δισ. ευρώ.
Η TIM ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η KKR χαρακτήρισε «φιλική» την προσφορά της 50,5 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή της TIM, με premium 45,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής του ομίλου την Παρασκευή.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με την κεντρική τράπεζα της Κίνα (PBOC) να διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της.
O Asia Dow υποχωρεί 0,6% στις 3.867 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με οριακές μεταβολές στις 29.774 μονάδες.
Ο Hang Seng υποχωρούσε 0,4% στις 24.951 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,6% στις 3.582 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 0,8 % στα 79,5 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9% στα 76,6 δολ. το βαρέλι.
Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας άνευ προηγουμένου διάθεσης κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου, μετά από σχετικό αίτημα της Ουάσινγκτον για τη συντονισμένη ανάληψη δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Reuters τρεις κυβερνητικές πηγές, που έχουν λάβει γνώση για την κατάρτιση ενός πιθανού σχεδίου δράσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης