Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρόταση - σοκ για παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών

Γερμανία: Πρόταση - σοκ για παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Markus Soeder ζήτησε να καταστούν ταχέως υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19, ενώ ο πρωθυπουργός του κρατιδίου  Schleswig-Holstein Daniel Guenther δήλωσε ότι οι αρχές θα πρέπει τουλάχιστον να συζητήσουν ένα τέτοιο μέτρο

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικοί στη Γερμανία θέτουν στο δημόσιο διάλογο την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών κατά του COVID-19 υπό το φως των αυξανόμενων νέων κρουσμάτων και των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 3032.
Στελέχη του συντηρητικού CDU της καγκελαρίου Angela Merkel δήλωσαν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πρέπει να εισαγάγουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σύντομα, καθώς άλλες προσπάθειες για την αύξηση του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού της Γερμανίας που διαμορφώθηκε σε 68% έχουν αποτύχει.
Η παραπάνω εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, την ισχύ του κράτους δικαίου στη χώρα και παραβιάζουν ευθέως τη σφαίρα προστασίας της ατομικής ελευθερίας και τω θεμελιωδών δικαιωματων, το απαραβίαστο της οποίας θεσπίστηκε από το Σύνταγμα της Βόννης το 1949.

 Επέλαση των νέων κρουσμάτων

«Φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε de facto υποχρεωτικό εμβολιασμό και lockdown για τους μη εμβολιασμένους», έγραψε στην εφημερίδα Die Welt ο Tilman Kuban, επικεφαλής της νεολαίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). .
Το ποσοστό των νέων μολύνσεων του τη Γερμανία στο κινητό μέσο όρο των επτά ημερών ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας για 14η συνεχή ημέρα την Κυριακή (21/11), φτάνοντας τα 372,7 σε εθνικό επίπεδο.
Σε ορισμένες περιοχές, έχει ξεπεράσει τα 1.000 νέα κρούσματα με ορισμένα νοσοκομεία να αναφέρουν ήδη πλήρεις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Το αντίστοιχο ρεκόρ στο τρίτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν 197,6.
Συνολικά, έχουν αναφερθεί 5,35 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊό στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 99.062.

Οι προτάσεις

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Markus Soeder ζήτησε να ληφθεί άμεσα η απόφαση να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19, ενώ ο πρωθυπουργός του Schleswig-Holstein Daniel Guenther δηλωσε ότι οι αρχές θα πρέπει τουλάχιστον να συζητήσουν ένα τέτοιο βήμα για να αυξήσουν την πίεση στους μη εμβολιασμένους πολίτες.
Ο Danyal Bayaz, μέλος των Πρασίνων και Υπουργός Οικονομικών στο νοτιοδυτικό κρατίδιο Baden-Wuerttemberg, όπου τα ποσοστά των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλά, είπε ότι θα ήταν λάθος σε αυτό το σημείο της πανδημίας να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην συγκρότηση της νέας κυβερνησης από των τριμερή συνασπισμό των Σοσοαλδημοκρατών, Πράσινων και Φιλελευθέρων, καθώς ο εν αναμονή καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι εξετάζεται εάν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τα γηροκομεία.
Τα μέλη του FDP  (Φιλελευθεροι) έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για ένα τέτοιο βήμα, καθώς το κόμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία της ατομικής ελευθερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης