Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πανικός από την εκτόξευση του κόστους της θέρμανσης – Οι Αμερικανοί αγοράζουν καυσόξυλα για να ζεσταθούν

ΗΠΑ: Πανικός από την εκτόξευση του κόστους της θέρμανσης – Οι Αμερικανοί αγοράζουν καυσόξυλα για να ζεσταθούν

Αυξήσεις κατά 33% καταγράφοντα στο κόστος της καύσιμης ξυλείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg – Απαγορευτικό το κόστος των ορυκτών καυσίμων

Σχετικά Άρθρα

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση οδήγησε σε εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης, του προπανίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας το κόστος θέρμανσης ενός σπιτιού πανάκριβο σπορ… καθώς πέφτουν σταδιακά οι θερμοκρασίες.
Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί πανικόβλητοι σπεύδουν να αγοράσουν καυσόξυλα και ξυλόσομπες για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των ορυκτών καυσίμων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Έκρηξη πωλήσεων και εκτόξευση τιμών

Το Bloomberg μίλησε με εμπόρους καυσόξυλων στις ΗΠΑ που ανέφεραν ότι οι πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί ενόψει του χειμώνα.
Ανέφεραν ότι η τιμή μίας ντάνας καυσόξυλων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Στο Firewood By Jerry στο New River της Αριζόνα, ένα κορδόνι από ωριμασμένο καυσόξυλο - περίπου 700 κομμάτια περίπου - κοστίζει 200 δολ. σήμερα.
Αυτό είναι αυξημένο κατά 33% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Στο Zia Firewood στο Αλμπουκέρκη, η τιμή είναι αυξημένη κατά 11% από το καλοκαίρι στα 250δολ..
Και στο Standing Rock Farms στο Stone Ridge,τα καλύτερα σκληρά καυσόξύλα κοστίζουν τώρα 475 δολ, η ντάνα, αύξηση 19% από πέρυσι
Ο Randy Hornbeck, ιδιοκτήτης της Standing Rock Farms στο Stone Ridge της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του είναι ήδη 27% υψηλότερες από όλη την περασμένη σεζόν.
«Όλοι θέλουν καυσόξυλα», είπε, προσφδοκώντας… τρελές πωλήσεις με την αύξηση των θερμοκρασιών..

Και οι ξυλόσομπες

Εκτός από το άλμα των τιμών στα καυσόξυλα, οι έμποροι ξυλόσομπας αναφέρουν εκρηκτική ζήτηση.
«Δεν μπορείς να βρεις σόμπα τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο», δήλωσε ο Lakin Frederick, υπάλληλος στο Central Arkansas Fireplaces στο Conway, ένα προάστιο του Little Rock.

Περιαστικές και αγροτικές περιοχές

Μέρος από την αυξημένη ζήτηση για την οποία μιλά ο Hornbeck προέρχεται από εργαζόμενυς που μετακινούνται από τις περιοχές του μετρό σε περιαστικές ή αγροτικές τοποθεσίες τους τελευταίους 18 περίπου μήνες και των οποίων τα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σόμπες και ή τζάκια.
Η τιμή για τη θέρμανση μιας κατοικίες σε περιαστική περιοχή είναι πολύ υψηλότερη από ένα διαμέρισμα στην πόλη, και το ξύλο αποδεικνύεται ο φθηνότερος τρόπος για τη θέρμανση ενός σπιτιού (προς το παρόν).

Τα ορυκτά καύσιμα

Η άνοδος των τιμών της ενέργειας, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και το προπάνιο, είναι ο λόγος για τον οποίο καταφεύγουν πολλοι  φέτος στην καύση ξύλου.
Πρόσθεσε ότι τα ξύλα έχουν σπανίσει στην περιοχή του επειδή «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που κόβουν και προμηθεύουν ξύλα αυτή τη στιγμή».
Σήμερα, η ενεργειακή κρίση θεωρείται παγκοσμίως ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα στις εργαζόμενες φτωχές οικογένειες καθώς σταδιακά χαλημώνεουν οι θεσμοκρασίες.
Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να  ελέγχει πληθωρισμό στις τιμές ενέργειας απελευθερώνοντας στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να ανακόψει τις αυξήσεις στις τιμές του αργού, κάτι που είναι πιθανό να καταστεί μπούμερανγκ.

Ανησυχία για τις ελλείψεις

«Όλοι ανησυχούν εξαιρετικά για το πώς θα αντιμετωπίσουν το κόστος της θέρμανσης του σπιτιού», είπε ο Brian Pieck, ιδιοκτήτης του House of Warmth Stove and Fireplace Shop στο New Milford, μια πόλη στην αγροτική περιοχή του δυτικού Κονέκτικατ.
Είπε ότι η ανησυχία είχε οδηγήσει τους ανθρώπους στο να αγοράζουν μαζικά ξυλόσομπες, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις του για ξυλόσομπες άνω των 2.800 δολαρίων αυξήθηκαν κατά 50%.
«Ο κατασκευαστής μας εργάζεται πυρετωδώς όλο το εικοσιτετράωρο».


Εξάντληση των αποθεμάτων και πράσινες πολιτικές

Οι πλουσιότεροι πελάτες του Hornbeck στην κοιλάδα Hudson αγοράζουν καυσόξυλα ανεξάρτητα από το κόστος.
Εχει ήδη πουλήσει 3.300 ντάνες σκληρού ξύλου και θα εξαντλήσει τα αποθέματα μέχρι τον Φεβρουάριο.
Μερικοί από τους πελάτες του ήδη... κλειδώνουν τις παραγγελίες για την επόμενη σεζόν.
Σύμφωνα με στοιχεία EIA, μόλις το 1% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί καυσόξυλα ή πέλετ ξύλου ως κύρια πηγή θέρμανσης και περίπου το 8% τα χρησιμοποιεί ως δευτερεύουσα πηγή.
Μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση ώθησε τον κόσμο σε αγορές πανικού ορυκτών καυσίμων ενόψει του χειμώνα του Βόρειου Ημισφαιρίου χάρη στις φιλόδοξες «πράσινες» πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης