Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ - αεροδρόμιο της Ατλάντα: Πανικός μετά την τυχαία εκπυρσοκρότηση ενός όπλου, αναζητείται ο κάτοχος - Τρεις τραυματίες

HΠΑ - αεροδρόμιο της Ατλάντα: Πανικός μετά την τυχαία εκπυρσοκρότηση ενός όπλου, αναζητείται ο κάτοχος - Τρεις τραυματίες
Αναζητείται ο 42χρονος κάτοχος του όπλου, ο οποίος  μετά την εκπυρσοκρότηση τράπηκε σε φυγή από το αεροδρόμιο

Τον κάτοχο του όπλου που εκπυρσοκρότησε τυχαία μέσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Atlanta προκαλώντας πανικό στους ταξιδιώτες, αναζητούν οι αμερικανικές αρχές.
Την ώρα του συμβάντος οι ταξιδιώτες όρμησαν έξω από τον τερματικό σταθμό και άρχισαν να τρέχουν στον αεροδιάδρομο, ενώ διακόπηκαν για περίπου δύο ώρες οι πτήσεις το Σάββατο 20/11, ημέρα με μεγάλη επιβατική κίνηση μεσούσης της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Περίπου δύο ώρες αργότερα οι αστυνομικοί έδωσαν το ελεύθερο και οι πτήσεις ξεκίνησαν εκ νέου, ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου με ανάρτηση στο twitter.
Στο μεταξύ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 42χρονο κάτοχο του όπλου, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Kenny Wells.

Τρεις τραυματίες

Τρία άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα μετά τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στις 13:30 τοπική ώρα στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Ο δράστης

Αναζητείται 42χρονος άνδρας με κατηγορίες για μεταφορά κρυμμένου όπλου μέσα σε εμπορικό αεροδρόμιο, για κατοχή ενός πυροβόλου όπλου από έναν κατάδικο, για αποφόρτιση ενός πυροβόλου όπλου και ανεύθυνη χρήση όπλου, όπως δήλωσε ο R. Moorman από το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα σε συνέντευξη Τύπου.
Τη στιγμή της εκπυρσοκρότησης ένας εργαζόμενος στο χώρο ελέγχου ασφαλείας έψαξε μέσα σε μια τσάντα «λόγω ενός απαγορευμένου αντικειμένου που εντοπίστηκε από τις ακτίνες Χ», ανέφερε η TSA.
Σύμφωνα με την TSA, «είπε στον επιβάτη να μην αγγίξει την τσάντα και καθώς ο εργαζόμενος άνοιξε τη θήκη που περιείχε το απαγορευμένο αντικείμενο, ο επιβάτης γράπωσε την τσάντα και άρπαξε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκείνη τη στιγμή εκπυρσοκρότησε».
Ο κάτοχος του όπλου τράπηκε σε φυγή από το αεροδρόμιο, αν και «δεν του επετράπη να φύγει», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας πως «επειδή βρισκόταν στο χώρο ελέγχου ασφαλείας, έχουμε όλα τα στοιχεία του».

www.bankingnews.;gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης