Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ - Οι λανθασμένες και ακριβές επιλογές των κυβερνήσεων δεν θα εξοντώσουν τον Covid

Γιατί η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ  -  Οι λανθασμένες και ακριβές επιλογές των κυβερνήσεων δεν θα εξοντώσουν τον Covid
Γιατί η έμφαση στα εμβόλια αποδεικνύεται λανθασμένη - Οι απαντήσεις που δίνει Αμερικανός γιατρός ειδικός σε θέματα πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Διεθνούς φήμης επιστήμονες έχουν επανειλημμένα αναφέρει, πως η πανδημία του Covid δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ και τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατατείνουν σε αυτό το δυσάρεστο συμπέρασμα.
Η νέα πρόβλεψη για τον επερχόμενο αριθμό θανάτων από Covid έως την 1η Μαρτίου 2022 έρχεται να επιβεβαιώσει τις εν λόγω εκτιμήσεις.
Προέρχεται από την ομάδα που έχει κάνει τις πιο ενδελεχείς μελέτες και μοντελοποίηση της πανδημίας των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Προβλέπει συνολικά ένα εκατομμύριο θανάτους έως εκείνη την ημερομηνία.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου 3,5 μήνες θα υπάρξουν άλλοι περίπου 250.000 θάνατοι από Covid.
Δηλαδή πάνω από 70.000 θάνατοι το μήνα.
Αυτό συγκρίνεται με περίπου 65.000 το μήνα από την έναρξη της πανδημίας.
Είναι πρόοδος ή προτροπή για περαιτέρω μαζικό εμβολιασμό;
«Αυτή η πρόβλεψη μπορεί να είναι αισιόδοξη επειδή δεν έχουμε ακόμη ενσωματώσει στη μοντελοποίηση που δημοσιεύουμε αυτή τη στιγμή τη ρητή ανάλυση γύρω από τη μείωση της ανοσίας για την ανοσία που προέρχεται από εμβόλια», αναφέρει το ερευνητικό κέντρο.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τα ακριβά χάπια

Η έρευνα έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία οι ειδικοί γιατροί συναινούν στο ότι τα υπάρχοντα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους σε περίπου έξι μήνες.
Και αυτός είναι ο λόγος που ασκείται πίεση για τη χορήγηση του ενισχυτικού εμβολίου.
Μια ατελείωτη πανδημία θα σημαίνει ότι δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες για εμβόλια και μια νέα ομάδα ακριβών χαπιών που ανακοινώθηκαν από τη Merck και την Pfizer.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα καταβάλλει 700 δολάρια για το πρώτο και 500 για το δεύτερο.

Δεν σκοτώνουν τον ιό - Παραδοχή Fauci

Τα υπάρχοντα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δεν σκοτώνουν τον ιό και δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού από πλήρως εμβολιασμένα άτομα.
Και η απώλεια αποτελεσματικότητας, ειδικά για παραλλαγές όπως η Delta, εξηγεί γιατί αμέτρητα περισσότερα άτομα θα νοσήσουν από  λοιμώξεις που σκοτώνουν ανθρώπους, όπως έγινε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Collin Powell.
Οι θάνατοι αυτοί εντάσσονται στην κατηγορία των απωλειών από Covid.
«Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι βλέπουν μια εξασθένηση της ανοσίας όχι μόνο έναντι της μόλυνσης, αλλά και της νοσηλείας και του θανάτου.
Μειώνεται σε σημείο που βλέπεις περισσότερους ανθρώπους να μολύνονται λοιμώξεις και να καταλήγουν στο νοσοκομείο», παραδεχόταν ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthonh Fauci στις 15 Νοεμβρίου.Και στις 19 Νοεμβρίου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παραδέχτηκε ότι η πανδημία αυξανόταν σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, επειδή τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση του ιού.
Και αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια επισημαίνει στον ιστότοπο Noqreport ο γιατρός  Joel S. Hirschhorn ειδικός σε θέματα πανδημίας: «Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε την έξοδό μας από την πανδημία .
Όταν εξετάζονται πιο αξιόπιστα δεδομένα σε άλλες χώρες, σε σύγκριση με τα δεδομένα των CDC, βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα ποσοστά ανθρώπων που νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από Covid είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Οι ενισχυτικές δόσεις απλώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι κάνουμε κάτι πραγματικά αποτελεσματικό.
Κυρίως, απλώς αναβάλλουν τις οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία».

Λάθος η έμφαση στα εμβόλια

Η μεγάλη έμφαση, που δίνουν κυβερνήσεις – όπως η αμερικανική - στα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της ιατρικής και της διαχείρισης της πανδημίας.
Όπως έχουν δείξει πολλές πρόσφατες αναλύσεις, τα δεδομένα των CDC υπομετρούν τόσο τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων στην υγεία όσο και τους θανάτους.
«Τα εμβόλια κατά του Covid είναι τα πιο επικίνδυνα εμβόλια στην ανθρώπινη ιστορία.
Είναι 800 φορές πιο θανατηφόρα από το εμβόλιο της ευλογιάς που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ.
Τα εμβόλια έχουν σκοτώσει περισσότερους από 150.000 Αμερικανούς και έχουν καταστήσει μόνιμα ανάπηρους ακόμη περισσότερους. Δεν έχουν νόημα για κανέναν κάθε ηλικίας. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο χειρότερο γίνεται. Για τα παιδιά, υπολογίζεται ότι σκοτώνουμε 117 παιδιά για κάθε θάνατο από Covid που αποτρέπουμε» δήλωσε ο επιστήμονας και επιχειρηματίας Steve Kirsch, ο οποίος σύστησε ταμείο για τη χρηματοδότηση φθηνών θεραπειών έναντι του ιού.
«Έτσι σώζουμε λιγότερες από 10.000 ζωές σε βάρος περισσότερων από 150.000 θανάτων από (εμβόλια). Με λίγα λόγια, σκοτώνουμε 15 ανθρώπους για να σώσουμε 1.
Αυτό είναι απίστευτα ανόητο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο διαπρεπής Δρ Peter McCollough έχει τονίσει : «Έχετε περίπου πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνετε από το εμβόλιο από ό,τι να αναλάβετε τους κινδύνους σας με τον Covid.
Επομένως, όσοι «επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο», στην πραγματικότητα «έκαναν μια πιο έξυπνη επιλογή».
Ένα άλλο σημείο που επισημαίνεται είναι ότι όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο και έχουν φυσική ανοσία, έχουν 56% περισσότερες πιθανότητες για σοβαρές παρενέργειες και θα πρέπει μετά να πάρουν το εμβόλιο.
Όμως μία νέα έρευνα των CDC διαπιστώνει το 60% όσων έχουν φυσική ανοσία δήλωσαν ότι ήταν επίσης πλήρως εμβολιασμένοι.
«Μια νέα ανάλυση κόστους -οφέλους σεναρίου καλύτερης περίπτωσης έδειξε πολύ συντηρητικά ότι υπάρχει πενταπλάσιος αριθμός θανάτων που αποδίδονται σε κάθε εμβολιασμό έναντι εκείνων που αποδίδονται στον COVID-19 στις πιο ευάλωτες ηλικίες των 65 ετών και άνω.

Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ

«Αυτός ο ιός μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ», σημείωσε ο Michael Ryan του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να προβλέψει πότε ή εάν αυτή η ασθένεια θα εξαφανιστεί», πρόσθεσε.
«Ο κορωνοϊός γίνεται ενδημικός και ζούμε μαζί του για πάντα.
Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε - και αυτό για το οποίο οι ΗΠΑ φαίνεται να μην έχουν συνεκτικό σχέδιο - είναι πώς υποτίθεται ότι θα φτάσουμε εκεί.
Αλλά το να μιλάμε για ένα ενδημικό ιό σημαίνει απλώς ένα διαρκές επίπεδο λοιμώξεων και μεταδόσεων Covid», ανέφερε η γιατρός Sarah Zhang σχετικά με την πανδημία.
Σημαίνει να ζεις με την πανδημία, αλλά απλώς να την αποκαλείς ενδημική. Είναι μια κακή σημασιολογική λύση και εξαπάτηση όσο υπάρχουν υψηλά επίπεδα νοσηλειών και θανάτων και όσο συνεχίζονται τα lockdowns, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και άλλες διαταραχές της κανονικότητας», συνέχισε.
«Η παραλλαγή Delta και η φθίνουσα ανοσία κατά της μετάδοσης σημαίνει ότι η ανοσία της αγέλης μπορεί κάλλιστα να είναι αδύνατη ακόμα κι αν κάθε Αμερικανός λάβει ένα εμβόλιο.
Έτσι, όταν οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid επέστρεψαν με το κύμα Delta, δεν είχαμε πλέον ένα μονοπάτι για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή - εξακολουθούμε να προσπαθούμε να εμβολιάζουμε ένα ορισμένο ποσοστό ανθρώπων; Εμβολιάζουμε τα παιδιά και προσπαθούμε να στηρίξουμε τα νοσοκομεία, που καταρρέουν; Το μονοπάτι που ακολουθούμε δεν είναι απλώς ασαφές. είναι ανύπαρκτο. Ελισσόμαστε γύρω από το δάσος γιατί δεν ξέρουμε πού να πάμε», επισήμανε.

Τα εμβόλια δεν καταπνίγουν την πανδημία

«Αλλά το επίπεδο κινδύνου Covid το οποίο μπορούμε να ζήσουμε δεν είναι επίσης ένα εντελώς επιστημονικό ερώτημα.
Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα που περιλαμβάνει την εξισορρόπηση τόσο του κόστους όσο και των οφελών των περιορισμών και την αντιμετώπιση της γνήσιας πανδημικής κόπωσης των πολιτών.
«Η παραλλαγή Delta και η φθίνουσα ανοσία κατά της μετάδοσης σημαίνει ότι η ανοσία της αγέλης μπορεί κάλλιστα να είναι αδύνατη ακόμα κι αν κάθε Αμερικανός λάβει την αναμνηστική δόση».
Η αποδοχή της  πραγματικότητας ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει είναι συνεπής με τα ευρήματα ενός πρόσφατου άρθρου ιατρικής έρευνας με τίτλο «Οι αυξήσεις των κρουσμάτων Covid δεν σχετίζονται με τα επίπεδα εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η σαφής έννοια είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά για την εξάλειψη των επιπτώσεων του Covid. Εδώ είναι ένα βασικό συμπέρασμα: «Η αποκλειστική εξάρτηση από τον εμβολιασμό ως πρωταρχική στρατηγική για την αντιμετώπιση του Covid και των δυσμενών συνεπειών του, πρέπει να επανεξεταστεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την παραλλαγή Delta και την πιθανότητα μελλοντικών παραλλαγών» εκτιμά ο Hirschhorn.
Πράγματι, είναι σαφές ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Γιβραλτάρ, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να αγωνίζονται με σοβαρές εστίες και επιπτώσεις του ιού, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ που τώρα πιέζει για ενισχυτικά μέτρα.
Όταν το Ισραήλ εισήγαγε τις ενισχυτικές δόσεις τον Αύγουστο 2021, διαπίστωσε επίσης άνοδο σε μολύνσεις και θανάτους.
Εξάλλου πολλές χώρες τείνουν να μη θεωρούν εμβολιασμένους τους πολίτες, που δεν έχουν υποβληθεί στην αναμνηστική δόση.
«Τα εμβόλια - όπως λέμε πάντα - μπορούν να βοηθήσουν (ίσως) σε σοβαρές ασθένειες, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι καταπνίγουν την πανδημία συνολικά», τόνισε ο Justin Hart από το Rational Ground, ο οποίος ερευνά τα δεδομένα των CDC.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Αυτό που απέτυχε να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση αλλά και άλλες είναι να προωθήσουν έγκυρες εναλλακτικές λύσεις στα εμβόλια για τον Covid.
Δεν έχει χρησιμοποιήσει μια ευέλικτη πολιτική που σχετίζεται με εξατομικευμένες αρχές ιατρικής που θα υποστήριζαν τη χρήση γενόσημων φαρμάκων για τη θεραπεία και την πρόληψη της μόλυνσης από τον Covid.
Για παράδειγμα, η χρήση της φλουβοξαμίνης για την οποία πρόσφατο άρθρο έλεγε ότι ήταν αποτελεσματική, καθώς και της ιβερμεκτίνης και της υδροξυχλωροκίνης.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει πιστοποιήσει επίσης, πως η φυσική ανοσία είναι πιο ισχυρή από εκείνη των εμβολίων, παρά το γεγονός πως το επιβεβαιώνουν μία σειρά δεδομένα.
Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν θα τερματίσουν την πανδημία.
Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν άσκοπα στις ΗΠΑ και ακόμη περισσότεροι παγκοσμίως.
Πιο θανατηφόροι από τον ιό είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καταλήγει ο Hirschhorn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης