Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς για μη γνωστοποίηση συμφωνιών – Ποιοι οι στόχοι του Πεκίνου

Κίνα: Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς για μη γνωστοποίηση συμφωνιών – Ποιοι οι στόχοι του Πεκίνου

Μεταξύ των εταιρειών οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες της κινεζικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας είναι οι Alibaba, Baidu και JD.com

Σχετικά Άρθρα

Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς, επειδή δεν γνωστοποίησαν 43 συνολικά επιχειρηματικές συμφωνίες από το 2012 μέχρι και το 2021, ανακοίνωσε ότι επιβάλλει η ρυθμιστική αρχή της Κίνας, όπως μεταδίδει το CNBC το Σαββατο 20 Νοεμβρίου 2021.
Μεταξύ των εταιρειών οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες της κινεζικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας είναι οι Alibaba, Baidu και JD.com.
Στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις υποθέσεις θα επιβληθεί πρόστιμα 500.000 γιουάν (78.000 δολάρια) στην καθεμία, ανέφερε, το μέγιστο προβλεπόμενο με βάση τον αντιμονοπωλιακό νόμο της Κίνας του 2008.

Οι επίμαχες συμφωνίες

Η πρώτη συμφωνία για την οποία επιβάλλονται κυρώσεις ήταν μια εξαγορά του 2012 στην οποία συμμετείχαν η Baidu και συνεργάτης της και η πιο πρόσφατη ήταν η συμφωνία του 2021 μεταξύ της Baidu και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Zhejiang Geely Holdings για τη δημιουργία μιας εταιρείας οχημάτων που δει θα κινούνται με ορυκτά καύσιμα.
Άλλες συμφωνίες που αναφέρθηκαν από την αρμόδια αρχή περιελάμβαναν την εξαγορά από την Alibaba το 2014 της κινεζικής εταιρείας ψηφιακής χαρτογράφησης και πλοήγησης AutoNavi και την αγορά του 44% της Ele.me το 2018 με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας παράδοσης τροφίμων.
Πάντως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι συμφωνίες δεν είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη ή τον περιορισμό του ανταγωνισμού, είπε η ρυθμιστική αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης