Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.848,1 δολ/ουγγιά

tags :
Απώλειες για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.848,1 δολ/ουγγιά
Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός

Απώλειες κατέγραψε σήμερα 19/11 ο χρυσός στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά τα αρχικά του κέρδη, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνεται μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο δύο και πλέον εβδομάδων, ως απόρροια της απότομης πτώσης του πετρελαίου αλλά και της ανόδου του δολαρίου κοντά στα υψηλά σχεδόν 16 μηνών.
Ο δείκτης ICE US Dollar σημείωσε άνοδο 0,4% και διαμορφώθηκε περίπου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, καθώς η Αυστρία ανακοίνωσε εθνικό lockdown 20 ημερών για να περιορίζει την εξάπλωση της πανδημίας και η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης παρόμοιων μέτρων.
Η άνοδος του δολαρίου μπορεί να βλάψει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που τιμολογούνται σε δολάρια, καθώς τα καθιστά πιο ακριβά για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν ασθενέστερα νομίσματα.
Επιπλέον, το δολάριο τείνει να προσελκύει ενδιαφέρον σε περιόδους αβεβαιότητας σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, επιβαρύνοντας τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα.
Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση -0,7% και έκλεισε στα 1.848,10 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης