Τελευταία Νέα
Διεθνή

FDA: Πράσινο φως στις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων από Moderna και Pfizer για όλους άνω των 18 ετών

FDA: Πράσινο φως στις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων από Moderna και Pfizer για όλους άνω των 18 ετών
Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση και της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Το πράσινο φως για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό με τα σκευάσματα της Moderna και της Pfizer, άναψε ο FDA, με καθυστέρηση δύο μηνών. Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει και ο δρόμος για τη χορήγηση και της τρίτης δόσης -σε όλους άνω των 18 ετών- του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, τη στιγμή που τα κρούσματα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση.
Η έγκριση έρχεται με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, καθώς οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τον FDA απέρριψαν τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης να αρχίσει τον εμβολιασμό με την ενισχυτική δόση την εβδομάδα της 20ης Σεπτεμβρίου, επικαλούμενοι την έλλειψη σχετικών δεδομένων.
«Αυτή η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες και αντιμετωπίζουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων COVID-19 και νοσηλειών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.
Σημειώνεται ότι για να αρχίσει ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση, πρέπει να ληφθεί και η σχετική έγκριση από τα CDC. Η σχετική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (26/11/2021).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης