Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Αυστρία, lockdown και στη Γερμανία; – Spahn: Δεν αποκλείουμε τίποτα - Μπλόκο σε ανεμβολίαστους

Μετά την Αυστρία, lockdown και στη Γερμανία; – Spahn: Δεν αποκλείουμε τίποτα - Μπλόκο σε ανεμβολίαστους
Σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης η Γερμανία λόγω της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αυστρίας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/11 προχωρά σε καθολικό lockdown, το ερώτημα είναι πλέον αν θα ακολουθήσουν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, με τη Γερμανία να εμφανίζεται ως η πιο πιθανή υποψήφια.
Άλλωστε αυτό υπονόησε σε σημερινές του δηλώσεις τόσο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας όσο και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch που είναι αρμόδιο για την πανδημία.
«Είμαστε σε μια κατάσταση που τίποτα δεν αποκλείεται» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn, τη στιγμή που και ο Lothar Wieler, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch ανέφερε πως αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια τεράστια έξαρση κρουσμάτων σε όλη τη Γερμανία.
«Πρόκειται για μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο Wieler, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Spahn, ο οποίος τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα είναι πιο σοβαρή από ότι ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους

Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε η καγκελάριος Merkel με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων αποφασίστηκαν περισσότερα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Όπως αναφέρεται οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ σε περιοχές όπου οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία ξεπερνούν το όριο των 3 εισαγωγών ασθενών με covid ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 7 ημέρες.
Σε αυτές τις περιοχές μόνο οι εμβολιασμένοι ή αυτοί που έχουν νοσήσει θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εστιατόρια.
Σημειώνεται πως τα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας κινούνται πολύ πάνω από αυτό το όριο
Σε δηλώσεις της η κα.Merkel χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση λόγω της πανδημίας στη Γερμανία , επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη «να μπει ένα φρένο σε αυτήν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και των σοβαρών νοσηλειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης