Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Όχι lockdown στους ανεμβολίαστους - Το υγειονομικό πάσο έχει αποτέλεσμα

Macron: Όχι lockdown στους ανεμβολίαστους - Το υγειονομικό πάσο έχει αποτέλεσμα
Η Γαλλία δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν lockdown σε μη εμβολιασμένους
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν lockdown σε μη εμβολιασμένους κατά της Covid-19 λόγω της επιτυχίας του μέτρου του υγειονομικού πάσου που έχει θέσει σε εφαρμογή η γαλλική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, δήλωσε ο πρόεδρος Emanuel Macron.
«Εκείνες οι χώρες που επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους είναι εκείνες που δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το (υγειονομικό) πάσο.
Συνεπώς, αυτό το μέτρο δεν είναι απαραίτητο στη Γαλλία», δήλωσε ο Macron στην εφημερίδα La Voix du Nord.
Στη Γαλλία, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού ή πρόσφατο αρνητικό τεστ για να εισέλθει κάποιος σε εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφους και να ταξιδέψει με τρένα μεγάλων αποστάσεων.
Την Πέμπτη, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από την αυστριακή Πρεσβεία στο Παρίσι ενάντια στους περιορισμούς της Αυστρίας, φοβούμενοι ότι η Γαλλία μπορεί να  επιβάλει εκ νέου περιορισμούς με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού.

Τρίτη δόση για όλους;

Ο Macron ανέφερε ότι αναμένει ακόμη καθοδήγηση από τις υγειονομικές αρχές για το εάν μια τρίτη δόση θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους όσοι είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο.
Προς το παρόν, διατίθεται ενισχυτικό εμβόλιο για άτομα άνω των 65 ετών και για αδύναμα άτομα και θα απαιτείται για έγκυρο πάσο υγείας για την ηλικιακή ομάδα από τον Δεκέμβριο.
«Αν αποδειχθεί ότι μια τρίτη δόση είναι αποτελεσματική και απαραίτητη για το ευρύτερο κοινό, τότε προφανώς θα την ενσωματώσουμε στο πάσο υγείας», δήλωσε στο La Voix du Nord

Δεν αποδίδουν τα lockdown στους ανεμβολίαστους

Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστρίας, να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων και προκαλώντας συζητήσεις για το αν τα εμβόλια από μόνα τους επαρκούν για να τιθασεύσουν τον ιό.
Αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, το lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία δεν έφερε αποτέλεσμα και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης