Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Bennett - Erdogan μετά από την απελευθέρωση του ζεύγους Ισραηλινών τουριστών

Τηλεφωνική επικοινωνία Bennett - Erdogan μετά από την απελευθέρωση του ζεύγους Ισραηλινών τουριστών
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Bennet ευχαρίστησε τον Erdogan για τη βοήθειά του στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης του ζευγαριού

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennet είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, μετά από την απελευθέρωση και την επιστροφή στο Ισραήλ ενός ζεύγους Ισραηλινών τουριστών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και κρατήθηκαν επί μία εβδομάδα στην Τουρκία.
Ο Bennet ευχαρίστησε τον Erdogan για τη βοήθειά του στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης του ζευγαριού, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση.
Ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ ενός Ισραηλινού πρωθυπουργού και προέδρου της Τουρκίας από το 2013, σύμφωνα με το γραφείο του Bennet.
Μετά την απελευθέρωση του ζευγαριού, ο Τούρκος πρόεδρος είχε νωρίτερα σήμερα επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ιsaak Herzog, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία αναφερόμενη σε μία σχετικά σπάνια επαφή ανάμεσα στις δύο χώρες, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες.
Ο Mordoch και Natali Oknin συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά την επίσκεψή τους στον ψηλότερο πύργο της Κωνσταντινούπολης.
Κατηγορήθηκαν ότι φωτογράφισαν την κατοικία του Erdogan και κατηγορίες για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» απαγγέλθηκαν εναντίον τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης