Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα πληρώσουν 5,3 δισ. δολ. στην Pfizer για το χάπι κατά της covid -19

ΗΠΑ: Θα πληρώσουν 5,3 δισ. δολ. στην Pfizer για το χάπι κατά της covid -19
Η Pfizer υπέβαλε αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για έγκριση έκτακτης χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Το ποσό των 5,3 δισ. δολ. θα καταβάλλουν οι ΗΠΑ στην αμερικανική φαρμακοβιιομηχανία Pfizer για την παραγγελία 10 εκατ. κύκλων θεραπείας του χαπιού κατά της Covid-19, το οποίο υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Pfizer υπέβαλε αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για έγκριση έκτακτης χρήσης.

Νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας

Το χάπι, το οποίο μείωσε κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ενηλίκους στην κλινική δοκιμή,  ενδέχεται να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας αφού μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι, στην αρχή της νόσησης, ως θεραπεία που θα βοηθούσε να αποφευχθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι.
Θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε σημαντικό εργαλείο σε χώρες και περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια ή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
 H Pfizer έχει γίνει μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με το χάπι Covid και το εμβόλιο mRNA που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, σχολιάζει το πρακτορείο.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα διοχετεύσουν κεφάλαια σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, για να επεκτείνουν την παραγωγή εμβολίων mRNA, ενώ η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει έως και 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή και τη διανομή του χαπιού κατά της covid -19.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν πως το φάρμακο της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό από το χάπι της Merck, το molnupiravir, το οποίο έδειξε τον περασμένο μήνα να μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς COVID-19 με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει επίσης συμβόλαιο ύψους 2,2 δισεκ. δολαρίων για δόσεις του φαρμάκου της Merck.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης