Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια γύρισε βίντεο κλιπ στα Βαρώσια - «Εξόργισε τους Κύπριους και τους Έλληνες»

Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια γύρισε βίντεο κλιπ στα Βαρώσια - «Εξόργισε τους Κύπριους και τους Έλληνες»
Επισημαίνεται ότι το θέμα προβλήθηκε σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για «έλλειψη σεβασμού της ευαίσθητης φύσης της πόλης»
Βίντεο κλιπ γύρισε Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, με την ίδια να δηλώνει σε τουρκική εφημερίδα ότι δεν είχε στόχο να στείλει κάποιο πολιτικό μήνυμα.
Η τραγουδίστρια Nihayet Elibol, γνωστή απλά και ως «Nini», γύρισε μέσα στο καλοκαίρι στην «πόλη-φάντασμα» το βίντεο κλιπ για το τραγούδι της «Bulaman» (που σημαίνει «Δεν μπορώ να βρω»).
Στα 3,5 λεπτά της διάρκειάς του, η Nini και μια ομάδα νεαρών ατόμων τραγουδούν και χορεύουν σε ρυθμούς rap και reggae στην παραλία και στους δρόμους της πόλης ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ερειπωμένα σπίτια και σπασμένες βιτρίνες.
Η ίδια η τραγουδίστρια δήλωσε σε δημοσίευμα που φιλοξενείται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Hurriyet ότι δέχθηκε μηνύματα μίσους από Έλληνες και Ελληνοκύπριους.
«Δεν περίμενα τέτοια ρατσιστική αντίδραση από τους Ελληνοκύπριους. Δεν έδωσα κάποιο πολιτικό μήνυμα. Ήθελα απλά να αναγνωριστεί το Μαράς (σ.σ. το τουρκικό όνομα των Βαρωσίων)» ανέφερε η τραγουδίστρια που έχει καταγωγή από την Αμμόχωστο.
Η Nini πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια όμορφη και τουριστική πόλη, ιδανική για τα γυρίσματα βίντεο κλιπ και ταινιών, ενώ υποστήριξε ότι και οι Έλληνες που επισκέπτονται τα Βαρώσια βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο.
Στο δημοσίευμα της Hurriyet αναφέρεται επίσης ότι το βίντεο κλιπ δημοσιεύτηκε μια μέρα μετά την 38η επέτειο από την ίδρυση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ενώ πολλοί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι έκαναν αρνητικά και οργισμένα σχόλια στο YouTube.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το θέμα προβλήθηκε σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για «έλλειψη σεβασμού της ευαίσθητης φύσης της πόλης».
Σημειώνεται ότι η περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων άνοιξε ένα μέρος της τον περσινό Οκτώβριο έπειτα από 46 χρόνια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης