Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Από τα μέσα του 2022 ο κορωνοϊός θα είναι μια απλή γρίπη - Τα 3 όπλα

Bill Gates: Από τα μέσα του 2022 ο κορωνοϊός θα είναι μια απλή γρίπη - Τα 3 όπλα

Σταδιακά ο κόσμος θα έχει τρία όπλα: τη φυσική ανοσία, την ανοσία των εμβολίων και τις δια στόματος θεραπείες

Σχετικά Άρθρα
Οι θάνατοι και τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid μπορεί να υποχωρήσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υποθέτοντας ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες παραλλαγές.

Αυτό εκτίμησε ο Bill Gates, τονίζοντας ότι σταδιακά ο κόσμος θα έχει τρία όπλα: τη φυσική ανοσία, την ανοσία των εμβολίων και τις δια στόματος θεραπείες.
Σε αυτό το πλάισιο, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft.

Τα προβλήματα στη διαχείριση των εμβολίων

Οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά του Covid-19 θα μειωθούν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Gates, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται και αντικαθίστανται από εκείνα σχετικά με τον τρόπο διανομής.
«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό καθώς θα περιοριστεί η εξάπλωση στα μέσα του επόμενου έτους», είπε ο Gates.
Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι σαφές σε πολλές χώρες ποιο θα είναι το επίπεδο ζήτησης, ειδικά σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική.
Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης