Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό πέντε μηνών ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.870,2 δολ/ουγγιά

tags :
Σε υψηλό πέντε μηνών ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.870,2 δολ/ουγγιά
Σε υψηλό 5 μηνών ο χρυσός με κέρδη κοντά στο 1%

Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός σήμερα 17/11 μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει στήριξη στο κλίμα ανησυχίας για τις αυξημένες τιμές του πληθωρισμού και να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.
Τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο από το ράλι του πληθωρισμού στην καταναλωτική συμπεριφορά και τη μεταποιητική δραστηριότητα, ωστόσο τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν πτώση 0,7% στις ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο, καθώς οι ελλείψεις κάποιων υλικών και το άλμα των τιμών συνεχίζει να περιορίζει την κατασκευαστική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 0,7% στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,520 εκατ. μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,61%, ενώ το αμερικανικό δολάριο σημειώνει μικρή πτώση της τάξης του 0,16%.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε κέρδη +0,9% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.870,20 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης