Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Παύει να δέχεται πιστωτικές κάρτες VISA που έχουν εκδοθεί στη Βρετανία

Amazon: Παύει να δέχεται πιστωτικές κάρτες VISA που έχουν εκδοθεί στη Βρετανία
Για την απόφασή της η εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων επικαλείται τις υψηλές χρεώσεις της VISA στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες μετά το Brexit
Η Amazon θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες VISA στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια στους πελάτες της.
Η εταιρεία εξήγησε ότι η απόφασή της έχει να κάνει με τις υψηλές χρεώσεις των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι χρεωστικές κάρτες VISA θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτές.

Το e-mail της Amazon

Σύμφωνα με το BBC, η Amazon απέστειλε e-mail προς τους πελάτες της του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέροντας: «Από τις 19 Ιανουαρίου 2022, δυστυχώς δεν θα δεχόμαστε πλέον πιστωτικές κάρτες VISA που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των υψηλών τελών που χρεώνει η VISA για την επεξεργασία των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες».
Στη συνέχεια προσθέτει: «Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες.
Τα κόστη θα έπρεπε να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου λόγω της προόδου της τεχνολογίας, αλλά, αντίθετα, συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή ακόμη και να αυξάνονται».

Να λύσει το πρόβλημα θέλει η VISA

Η VISA, από την πλευρά της, δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένη που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον».
«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Amazon και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση του ζητήματος, ώστε οι κάτοχοι των καρτών μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τις προτιμώμενες πιστωτικές κάρτες VISA στην Amazon Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς περιορισμούς.
Όταν η επιλογή του καταναλωτή περιορίζεται, κανείς δεν κερδίζει» τονίζει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της VISA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης