Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - FDA: Έως τις 20 Νοεμβρίου 2021 η έγκριση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για όλους τους ενήλικες

ΗΠΑ - FDA: Έως τις 20 Νοεμβρίου 2021 η έγκριση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για όλους τους ενήλικες
Την έγκρισή του για να χορηγηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε όλους τους ενήλικες αναμένεται να δώσει αυτή την εβδομάδα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)
Υπενθυμίζεται ότι έως αυτή τη στιγμή ο FDA έχει εγκρίνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των 65 ετών και άνω, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και όσους εκτίθενται σε κίνδυνο λόγω της δουλειάς τους.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους New York Times, τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τα στοιχεία που αφορούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της ενισχυτικής δόσης, με την έγκρισή τους να αναμένεται επίσης μες στην εβδομάδα.
Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ενήλικας που έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα, θα μπορεί επισήμως να κάνει και την τρίτη δόση από το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Επιπλέον, οι ενισχυτικές δόσεις εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο και για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς και για ευπαθείς ομάδες που έλαβαν το σκεύασμα της Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης