Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ απάντησε στον Elon Musk: Έτσι μπορείς να σώσεις τον πλανήτη με 6,6 δισ. δολ. από την περιουσία σου

Ο ΟΗΕ απάντησε στον Elon Musk: Έτσι μπορείς να σώσεις τον πλανήτη με 6,6 δισ. δολ. από την περιουσία σου
Θα τηρήσει τη δεσμεύση του ο μεγιστάνας της Tesla; 

Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση που ξεκίνησε μεταξύ του δισεκατομμυριούχου Elon Musk και του επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ Breasley, όταν ο πρόεδρος της Tesla είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό του, σύμφωνα με τον οποίο μόνο ένα μικρό ποσοστό της περιουσίας του θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πείνας στον κόσμο.

Ο Breasley είχε απευθύνει έκκληση, ζητώντας από δισεκατομμυριούχους όπως ο Musk να αναλάβουν δράση, ενώ ζήτησε δράση συγκεκριμένα από τον Musk και τον συνιδρυτή της Amazon Bezos, τους δύο άνδρες που βρίσκονται στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index. Μόλις 6 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να σώσουν 42 εκατ. ανθρώπους από τον θάνατο, είπε.

Τότε ο Musk είχε σχολιάσει: «Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας διαφανείς και ανοιχτούς λογαριασμούς, «μπορεί να περιγράψει στο Twitter πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισ. δολάρια την πείνα στον κόσμο, θα πουλήσω τις μετοχές μου τώρα και θα το κάνω».

 
 

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επανήλθε σήμερα στο θέμα και σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου και μπορεί να αποφευχθεί @elonmusk, ζήτησες ξεκάθαρο σχέδιο και ανοιχτά βιβλία. Εδώ είναι! Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σου – και με οποιονδήποτε άλλον – που είναι σοβαρός όσον αφορά τη διάσωση ζωών. Το ζητούμενο είναι 6,6 δισ. δολάρια για να αποφευχθεί ο λιμός το 2022».

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι εάν ο Elon Musk θα κάνει πραγματικότητά του τη δέσμευσή του να πουλήσει μετοχές της Tesla για να λύσει το πρόβλημα της πείνας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης