Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Ηνωμένο Βασίλειο): Δεν αποκλείω lockdown τα Χριστούγεννα!

Johnson (Ηνωμένο Βασίλειο): Δεν αποκλείω lockdown τα Χριστούγεννα!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολιασμού στη Βρετανία, με σκοπό την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα

«Δεν αποκλείω lockdown τα Χριστούγεννα» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, εστιάζοντας στην ανάγκη να σπεύσουν οι πολίτες να κάνουν την τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου.

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η αναμνηστική δόση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την προσεχή άνοιξη.
Μέχρι σήμερα σε όλες τις χώρες η έκδοση πιστοποιητικού υγείας γίνεται υπό την προϋπόθεση κάποιος να είναι πλήρως εμβολιασμένος, δηλαδή να έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Να προσαρμόσουμε την αντίληψή μας για το τι σημαίνει πλήρης εμβολιασμός»

«Είναι πολύ σαφές ότι το να κάνεις τρία εμβόλια θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη με όλους τους τρόπους, και θα πρέπει να προσαρμόσουμε την αντίληψή μας για το τι συνιστά πλήρης εμβολιασμός ώστε να λάβουμε υπόψη αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπόρις Τζόνσον.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους είναι άνω των 40 ετών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, το 98% όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης