Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μεικτά πρόσημα στην Ασία

Ήπια ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μεικτά πρόσημα στην Ασία
Οι αγορές παρακολουθούν και τις εντάσεις που κλιμακώνονται λόγω της συσσώρευσης στρατευμάτων από τη Ρωσία στα ουκρανικά σύνορα
Με μικρά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία, αφομοιώνοντας μια σειρά από εταιρικά κέρδη.
Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με κέρδη περίπου 0,0% στις 7.360 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,16% στις 16.175 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,17% στις 7.141.
Εκτός από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία από την οικονομία, οι αγορές παρακολουθούν και τις εντάσεις που κλιμακώνονται λόγω της συσσώρευσης στρατευμάτων από τη Ρωσία στα ουκρανικά σύνορα, με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί ότι θα είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, μια μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία έχει φέρει το Μινσκ στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους υπουργούς Εξωτερικών να συζητούν νέο γύρο κυρώσεων κατά του προέδρου Alexander Lukashenko.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικρά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, οι οποίες προσπάθησαν να αποτιμήσουν την τηλεδιάσκη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden και του Κινέζου προέδρου Xi Jinping.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε περίπου 1%, με τις μετοχές της εταιρείας εξοπλισμού τυχερών παιχνιδιών Razer στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν κέρδη πάνω από 10%.
Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με πτώση, με τον Shanghai composite να υποχωρεί 0,33% στις 3.521,79 μονάδες ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 0,153% στις 14.613,97 μονάδες.
Ανοδικά έκλεισαν οι ιαπωνικές μετοχές, με τον Nikkei 225 να σημειώνει άνοδο 0,11% στις 29.808,12 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 2.050,83 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση οριακά χαμηλότερα στις 2.997,21 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης