Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εξέλιξη - Η JPMorgan μήνυσε την Tesla, κατηγορώντας τον Elon Musk για «κατάφωρη» αθέτηση πληρωμών στα warrants

Πρωτοφανής εξέλιξη - Η JPMorgan μήνυσε την Tesla, κατηγορώντας τον Elon Musk για «κατάφωρη» αθέτηση πληρωμών στα warrants
Η αγωγή της JP Morgan υποννοεί ότι ο Musk χειραγωγεί τη μετοχή της Tesla
Σχετικά Άρθρα
Τα όπλα της πήρε η JPMorgan, καθώς μήνυσε την Tesla για 162,2 εκατ. δολάρια, κατηγορώντας την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk για «κατάφωρη» παραβίαση μιας σύμβασης που σχετίζεται με δικαιώματα αγοράς μετοχών.
Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, η Tesla πούλησε το 2014 warrants στην JPMorgan που θα απέδιδαν εάν η «τιμή εξάσκησης» τους ήταν κάτω από την τιμή της μετοχής της Tesla κατά τη λήξη των δικαιωμάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021.
Η JPMorgan, η οποία είπε ότι είχε την εξουσία να προσαρμόσει την τιμή εξάσκησης, ανέφερε ότι μείωσε σημαντικά την τιμή εξάσκησης μετά το tweet του Musk στις 7 Αυγούστου 2018 ότι θα μπορούσε να αποκτήσει το σύνολο της Tesla στα 420 δολάρια και ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση».
Ο Musk εγκατέλειψε την ιδέα 17 ημέρες αργότερα...
Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε περίπου 10 φορές μέχρι τη στιγμή που έληξαν τα warrants και η JPMorgan είπε ότι αυτό απαιτούσε από την Tesla βάσει της σύμβασής της είτε να παραδώσει μετοχές είτε να πληρώσει σε μετρητά.
Και σύμφωνα με τη σύμβαση, η αποτυχία της Tesla να το κάνει αυτό ισοδυναμούσε με χρεοκοπία.
Καθώς τίποτα δεν συνέβη, σύμφωνα με την JPMorgan «η Tesla αγνόησε κατάφωρα τη σαφή συμβατική της υποχρέωση να πληρώσει πλήρως την JPMorgan».

Τι έκανε με τα warrants η Tesla

Σύμφωνα με την μήνυση, η Tesla πούλησε τα warrants για να περιορίσει την πιθανή μείωση των μετοχών από μια ξεχωριστή πώληση μετατρέψιμων ομολόγων και να περιορίσει τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος.
Η JPMorgan είπε ότι είχε συμβατικά το δικαίωμα να προσαρμόσει τους όρους των warrants μετά από «σημαντικές εταιρικές συναλλαγές που αφορούν την Tesla».
Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία τον Φεβρουάριο του 2019 παραπονέθηκε ότι οι προσαρμογές της τράπεζας ήταν «μια ευκαιριακή προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές στη μεταβλητότητα των μετοχών της Tesla», αλλά δεν αμφισβήτησε τους υποκείμενους υπολογισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης