Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Ήξεις αφίξεις από το VMRO για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Δηλώνει φιλοευρωπαϊκό

Βόρεια Μακεδονία: Ήξεις αφίξεις από το VMRO για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Δηλώνει φιλοευρωπαϊκό
Στη συνέντευξη ο Hristijan Mickoski δήλωσε πως ο πρώτος στόχος της αντιπολίτευσης είναι η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης Zaev
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας: οικονομική εξυγίανση, ένταξη στην ΕΕ και περιφερειακή ολοκλήρωση, δήλωσε ο Hristijan Mickoski, ηγέτης του VMRO-DPMNE, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στην κροατική εφημερίδα Večernji list, ενώ απέφυγε να λάβει σαφή θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στόχος η ανατροπή της κυβέρνησης Zaev

Στη συνέντευξη ο Hristijan Mickoski δήλωσε πως ο πρώτος στόχος της αντιπολίτευσης είναι η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης του Zoran Zaev, όπως μεταδίδει το Euractiv.
«Εάν η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί σε αυτό το κοινοβούλιο δεν εξασφαλίσει τη σταθερότητα που απαιτείται για τις μεταρρυθμίσεις, οι πρόωρες εκλογές είναι η καλύτερη επιλογή».
Ανέφερε επίσης ότι το μπλοκάρισμα της Βουλγαρίας στην πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ είναι συνέπεια των υποσχέσεων του πρωθυπουργού Zaev προς τη Σόφια, τις οποίες γνώριζε ότι είναι αδύνατο να υλοποιήσει. «Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα που έλαβε η Βουλγαρία προστατεύοντας τα συμφέροντά της», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Οι σχέσεις με τον Orban και την ΕΕ

Όσον αφορά τις σχέσεις του VMRO-DPMNE με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban και αν είναι πιο κοντά στον Orban ή στις Βρυξέλλες, ο Mickoski δήλωσε ότι βλέπει τον Ούγγρο πρωθυπουργό ως μέρος των Βρυξελλών και της ίδιας της ΕΕ.
Προσθέτοντας ότι έχει στενές σχέσεις με τον Κροάτη πρωθυπουργό και με άλλους εταίρους στο ΕΛΚ.
«Το VMRO-DPMNE είναι στο υπόστρωμα και στην ιστορική του γένεση ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα.
Σπούδασα και εργάστηκα σε δυτικά πανεπιστήμια στη Γερμανία και την Ιταλία. Αυτός ο ισχυρισμός για τους ανατολικούς μας δεσμούς [με τη Ρωσία] είναι κατασκευασμένος από τη σημερινή κυβέρνηση, για να προσπαθήσει να καλύψει τις δικές της αποτυχίες”, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά της συμφωνίας, αλλά δήλωσε: «Είχαμε πολλές αντιρρήσεις για τη συμφωνία και δεν την υποστηρίξαμε.
Από τη σημερινή οπτική γωνία, η πραγματικότητα που έφερε ο Zaev με τη Συμφωνία δεν έφερε καλύτερες στιγμές για τη [Βόρεια] Μακεδονία» – αρνούμενος να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης