Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από Gentiloni (Κομισιόν): Νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού μπορούν να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη

Προειδοποίηση από Gentiloni (Κομισιόν): Νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού μπορούν να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη θα «τρέξει» με ρυθμό 5% το 2021
Σχετικά Άρθρα

Για τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ανάκαμψης λόγω των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού προειδοποιεί ο επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni, τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη κατά της νέας έξαρσης της πανδημίας.
Όπως υποστήριξε, είναι «πολύ νωρίς για να πούμε ότι νικήσαμε» την πανδημία, παρά τις ευνοϊκές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του 2021.
Ερωτηθείς ποιος είναι ο κορυφαίος κίνδυνος για την οικονομία της ΕΕ, ο Gentiloni απάντησε ότι «παραμένει η πανδημία» και συμπλήρωσε «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για πιθανές νέες μεταλλάξεις και πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς».
Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών. «Δεν θα έχουν την ίδια επίδραση, την ίδια οικονομική επίδραση με τους προηγούμενους... Η οικονομία είναι περισσότερο εξοικειωμένη με τέτοιου είδους καταστάσεις» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι, στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, η Κομισιόν εκτιμά ότι το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη θα «τρέξει» με ρυθμό 5% το 2021, 4,3% το 2022 και 2,4% το 2023. Η εαρινή πρόβλεψη για το 2021 ήταν ανάπτυξη με ρυθμό 4,3%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης