Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heineken: Εξαγοράζει τη νοτιοαφρικάνικη Distell, έναντι 2,6 δισ. δολ.

Heineken: Εξαγοράζει τη νοτιοαφρικάνικη Distell, έναντι 2,6 δισ. δολ.
H ολλανδική Heineken επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νότια Αφρική
Σχετικά Άρθρα
Στην εξαγορά της Distell Group Holdings προχωρά η Heineken,  σε μια συμφωνία που αποτιμά τη νοτιοαφρικανική εταιρεία παραγωγής ποτών σε περίπου 40,1 δισεκατομμύρια ραντ (2,62 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως ανακοίνωσε η Distell.
Η Distell ανέφερε ότι η συμφωνία αποτιμά το σύνολο των δραστηριοτήτων της σε 180 ραντ ανά μετοχή, με discount 1,42% από το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Heineken αναφέρει ότι σκοπεύει επίσης να αναλάβει τον έλεγχο της περιφερειακής εταίρου Namibian Breweries, η οποία μαζί με την Distell θα συνδυαστεί με τις δραστηριότητες της ολλανδικής ζυθοποιίας στη Νότια Αφρική.
Η προτεινόμενη εξαγορά από την NBL του μεριδίου 25% της Heineken South Africa (HSA) αποτιμά την HSA σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,72 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε η ολλανδική εταιρεία.
Οι συνομιλίες της Distell με τη Heineken, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο.
Η Distell δεν κατέβαλε μέρισμα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, ως προϋπόθεση για την πρόταση εξαγοράς της Heineken.
Τον Αύγουστο, η Distell ανέφερε τριπλάσια άνοδο των κεφαλαίων κερδών ανά μετοχή - το κύριο μέτρο κέρδους στη Νότια Αφρική, καθώς η εταιρεία ανέκαμψε από τη μακρά απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ στην εγχώρια αγορά της λόγω κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης