Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Πρόβλεψη για ήττα των περονιστών στις ενδιάμεσες εκλογές εν μέσω οικονομικής περιδίνησης

Αργεντινή: Πρόβλεψη για ήττα των περονιστών στις ενδιάμεσες εκλογές εν μέσω οικονομικής περιδίνησης

Στις εκλογές, που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, θα ανανεωθούν οι μισές από τις έδρες της Βουλής και το ένα τρίτο των εδρών στη Γερουσία

Σχετικά Άρθρα

Οι  ψηφοφόροι στην Αργεντινή προσέρχονται στις κάλπες για τις ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές που εκτιμάται πως θα επηρεάσουν τις ισορροπίες δυνάμεων στο Κογκρέσο και άρα τα περιθώρια κινήσεων του κυβερνώντος κόμματος των Περονιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Φτώχεια και πληθωρισμός

Στις εκλογές, που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, θα ανανεωθούν οι μισές από τις έδρες της Βουλής και το ένα τρίτο των εδρών στη Γερουσία. Θα δώσουν δε, την ευκαιρία στην κοινή γνώμη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αύξηση του ποσοστού της φτώχειας εν μέσω της πανδημίας, που έχει φτάσει το 42%(!) επί των 45 εκατ. πολιτών, αλλά και την εκτίναξη του πληθωρισμού, ο οποίος «τρέχει» πάνω από το 50%!

Νέες απώλειες

Οι κεντροαριστεροί Περονιστές του προέδρου Alberto Fernandez έχουν ήδη στις… πλάτες τους μια βαριά ήττα στις προκριματικές του Σεπτεμβρίου και έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για νέες απώλειες.
Πραγματικά οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν σημαντικές απώλειες για το κυβερνών κόμμα Frente de Todos κόντρα στο συντηρητικό κόμμα του Mauricio Macri, οι οποίες θα δυσχεράνουν πολύ σοβαρά το έργο του Φερνάντεζ, στα δύο χρόνια που απομένουν στη θητεία του και ειδικά στην προσπάθεια του να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας και να εμποδίσει μια νέα χρεοκοπία.

Συμφωνία με το ΔΝΤ

Η χώρα βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρεών της.
Συνολικά εκκρεμούν πληρωμές 45 δισ. δολάρια για την εξυπηρέτηση του χρέους που η κυβέρνηση δηλώνει πως η χώρα δεν μπορεί να καλύψει λόγω της πανδημίας.
Η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται σε ύφεση ήδη πριν την πανδημία, από το 2018, αν και η κρίση που ακολούθησε επιδείνωσε την κατάσταση με την υποχώρηση του ΑΕΠ να φτάνει το 9,9% πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης