Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Πώς ο Musk «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 7 δισ. σε 7 μέρες και ποιοι τον ακολούθησαν – Τι λέει για τους φόρους

Tesla: Πώς ο Musk «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 7 δισ. σε 7 μέρες και ποιοι τον ακολούθησαν –  Τι λέει για τους φόρους
Το αφεντικό της Tesla διατείνεται ότι «δεν γλίτωσε φόρο» με τις κινήσεις του
Σχετικά Άρθρα
Το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, πούλησε την προηγούμενη εβδομάδα μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισ. δολαρίων , εκμεταλλευόμενος ένα ξέφρενο ράλι τιμών που ανέβασε την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Και δεν ήταν ο μόνος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021,
Λίγες ημέρες πριν ο αδελφός του Kimbal Musk,, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, πούλησε μετοχές αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 15% των μετοχών που κατείχε στην Tesla.
Η πρόεδρος της εταιρείας Robyn Denholm, πουλάει τακτικά μετοχές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή στα τέλη του 2018 .
Τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε φορά που άσκησε δικαιώματα προαίρεσης που λάμβανε ως μέρος της αποζημίωσής της, πουλούσε αμέσως όλες τις μετοχές που μόλις είχε αποκτήσει.

Τα ρεκόρ και η αποτίμηση 1 τρισ. δολ.

Ο Zachary Kirkhorn, ο επονομαζόμενος Master of Coin της Tesla , ο οποίος είχε τον πιο τυπικό τίτλο του οικονομικού διευθυντή, επίσης πουλάει μετοχές τακτικά.
Οι μετοχές της Tesla είχαν απίστευτη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2.000% από τότε που η εταιρεία εξέπληξε τους επενδυτές με ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο το 2019 .
Αυτό ξεκίνησε μια σειρά από κερδοφόρα τρίμηνα
.
Πριν από αυτήν την έκθεση του Οκτωβρίου 2019, πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν ότι η εταιρεία μπορεί να αντιμετώπιζε κρίση όσον αφορά τη ρευστότητά της.
Αυτή η άνοδος των μετοχών έκανε την Tesla μόνο την έκτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε σε αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων , επιτυγχάνοντας αγοραία αξία μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 12 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη και καθιστώντας τον Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο .

H απάντηση για η φορολογική επιβάρυνση

Σε σχέση με το ζήτημα που πυροδότησε την περίφημη δημοσκόπηση για την πώληση του 10% των μετοχών, ο Musk δήλωσε το Σάββατο (13 Νοεμβρίου 2021) ότι το αποτέλεσμα της πώλησης μετοχών της Tesla αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα ήταν «πιο κοντά στη μεγιστοποίηση της φορολογικής επιβάρυνσης παρά στην ελαχιστοποίηση».
Ο Musk απάντησε σε έναν σχολιαστή στο Twitter που είπε ότι θα κατέληγε με περισσότερες μετοχές της Tesla εάν πουλούσε δικαιώματα προαίρεσης αντί για μετοχές.
«Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα έβλεπε ότι το ποσοστό πώλησης της μετοχής μου (χαμηλής βάσης) υπερβαίνει σημαντικά το ποσοστό εξάσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης (υψηλής βάσης), επομένως πιο κοντά στη μεγιστοποίηση της φορολογίας παρά στην ελαχιστοποίηση» ανέφερε σε tweet.

Δικαιώματα προαίρεσης

Ο ίδιος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έπρεπε να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών φέτος, κάτι που θα δημιουργούσε σημαντική φορολογική επιβάρυνση.
Η πώληση μέρους των μετοχών του θα μπορούσε ενδεχομένως να απελευθερώσει κεφάλαια για την εξυπηρέτηση των εν λόγω υποχρεώσεων, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης