Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,5 και 6,3 Ρίχτερ γίνονται ταρακούνησαν μέχρι και τη Σαουδική Αραβία

Ιράν: Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,5 και 6,3 Ρίχτερ γίνονται ταρακούνησαν μέχρι και τη Σαουδική Αραβία
Δύο  σεισμικές δονήσεις στο νότιο Ιράν πάνω από 6 βαθμούς έγιναν αισθητές μέχρι το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.
Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6,5 και 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε τo Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) με επίκεντρο την περιοχή του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν.

Πολλά σπίτια καταστράφηκαν κοντά στο επίκεντρο, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ενώ οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.
Ο πρώτος σεισμός, που σημειώθηκε στις 3:37 μ.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, είχε επίκεντρο περίπου 64 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαντάρ Αμπάς, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χορμοζγκάν, ή 278 χιλιόμετρα βόρεια του Ντουμπάι.
Ένας δεύτερος σεισμός έπληξε την ίδια περιοχή περίπου ένα λεπτό αργότερα.
Το Σεισμολογικό Κέντρο του Ιράν είπε ότι ο πρώτος σεισμός είχε προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος ήταν ελαφρώς ασθενέστερος, στα 6,3.
Και οι δύο σεισμικές δονήσεις είχαν εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια, κάνοντας τους πολύ ρηχούς σεισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης