Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός από πυροβολισμό Πολωνός στρατιώτης στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Νεκρός από πυροβολισμό Πολωνός στρατιώτης στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης
Σχετικά Άρθρα

Πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Βαρσοβίας.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Stanislaw Zaryn.

Putin: Η Δύση ευθύνεται για την κρίση

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σεςτου δηλώσεις εξέφρασε την άποψη ότι οι δυτικές χώρες παρά η Λευκορωσία είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, επικαλούμενος τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί για την πρόκληση μιας «υβριδικής επίθεσης» μέσω των πτήσεων που μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τους σπρώχνουν παράνομα προς την Πολωνία.
Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Μινσκ, ο Putin δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ότι κατά την άποψή του δεν ευθύνεται η Λευκορωσία.
«Ας μην ξεχνάμε από που προκλήθηκαν αυτές οι κρίσεις με τους μετανάστες…
Είναι η Λευκορωσία μία αρχική αιτία πρόκλησης αυτών των προβλημάτων;
Όχι, οι αιτίες προκλήθηκαν από τις ίδιες τις δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο Putin.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης