Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα αγωγή κατά της Google για χειραγώγηση της διαφημιστικής αγοράς

ΗΠΑ:  Νέα αγωγή κατά της Google για χειραγώγηση της διαφημιστικής αγοράς

Πριν από λίγες ημέρες η Google έχασε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του ύψους 2,8 δισ. δολαρίων προστίμου που της είχε επιβάλλει η Κομισιόν

Σχετικά Άρθρα
Ομάδα αμερικανικών πολιτειών με επικεφαλής το Τέξας υπέβαλαν νέα τροποποιημένη αγωγή κατά της εταιρείας μιλώντας για μονοπωλιακές πρακτικές για τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021
Νέα τροποποιημένη αγωγή κατά των πρακτικών που ακολουθεί η Alphabet, η μητρική της Google, για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού κατέθεσε ομάδα αμερικανικών πολιτειών με επικεφαλής το Τέξας.

Διαφημιστική αγορά

Οι νέες κατηγορίες έρχονται να προστεθούν στον πακτωλό των αγωγών που αντιμετωπίζει ήδη ο τεχνολογικός κολοσσός, ακόμη και από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, για μονοπωλιακές πρακτικές με τις οποίες ελέγχει τη διαφημιστική πίτα του χώρου.

Ευρώπη

Θυμίζουμε δε, πως μόλις πριν λίγες ημέρες η Google έχασε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του ύψους 2,8 δισ. δολαρίων προστίμου που της είχε επιβάλλει η Κομισιόν, η οποία είχε στραφεί κατά της αμερικανικής εταιρείας κατηγορώντας την για κατάχρηση της θέσης της έναντι των ανταγωνιστών της.
Η νέα αγωγή από τις αμερικανικές πολιτείες, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορεί την Alphabet πως χρησιμοποιεί παράτυπες και μονοπωλιακές πρακτικές έναντι των διαφημιστών σε μια προσπάθεια της εταιρείας να διασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος από τις online διαφημίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης