Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – Πρωτοφανές: Με 12.000 στρατιώτες στους δρόμους η επιτήρηση των υγειονομικών μέτρων τις γιορτές

Γερμανία – Πρωτοφανές: Με 12.000 στρατιώτες στους δρόμους η επιτήρηση των υγειονομικών μέτρων τις γιορτές

Nεα έκκληση της Merkel για αύξηση των εμβολιασμό

Σχετικά Άρθρα

Σε μία πρωτοφανή εξέλιξη για της χώρα, ο στρατός θα κατέβει στους δρόμους στη Γερμανία εν όψει της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να βοηθήσει όπου μπορεί τις υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters, το Σάββατο 13 Σεπτεβρίου 2021 επικαλούμενο δημοσιεύματα του γερμανικού τυπου.
Πάντως σε νέο, σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, Angela, απηύθυνε δραματική έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί.
«Δύσκολες εβδομάδες βρίσκονται μπροστά μας και μπορείτε να δείτε πόσο ανήσυχη είμαι» τόνισε στο μήνυμα της προς το γερμανικό λαό η Καγκελάριος.
«Καλώ άμεσα όποιον δεν έχει ήδη εμβολιαστεί, να αναθεωρήσει» πρόσθεσε, καθώς ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Εμβολιασμοί και ενισχυτική δόση

Για τον καλύτερο συντονισμό και την υποστήριξη όλων των δομών, το επιτελείο αντιμετώπισης κρίσεων του γερμανικού στρατού προετοιμάζεται να αναπτύξει 12.000 στρατιώτες στους δρόμους, μέσα στην εορταστική περίοδο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, ήδη έχουν αναπτυχθεί οι πρώτοι 630 άνδρες και αναμένεται σύντομα και η συνέχεια, με στόχο να φτάσουν τους 6.000 μέχρι τα τέλη του μηνός και τελικά τους 12.000 τα Χριστούγεννα. ‘
Ο στρατός θα βοηθήσει στους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, αλλά και τη διενέργεια τεστ σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Σύσκεψη υπό τη Merkel

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer αναμένεται να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τη διαχείριση της πανδημίας που θα έχει η καγκελάριος Merkel με τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων, την ερχόμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.
Στην ίδια συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος και επιπλέον περιοριστικά μέτρα, αν και ούτως ή άλλως φαίνεται πως τα τρία κόμματα που συζητούν τον σχηματισμό κυβέρνησης έχουν δώσει σιωπηλά την αποδοχή τους στην παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που λήγει κανονικά στις 25 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης