Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Πούλησε επιπλέον μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων - Ερώτημα εάν... άκουσε το twitter

Musk (Tesla):  Πούλησε επιπλέον μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων - Ερώτημα εάν... άκουσε το twitter

Ο Elon Musk μετά από αυτή την πώληση έχει στην κατοχή του περισσότερες από 166 εκατομμύρια μετοχές της Tesla

Σχετικά Άρθρα
Σε μια ακόμη πώληση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας του προέβη o CEO της Tesla, Elon Musk, αυτή τη φορά αξίας σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων
Όπως αναφέρει το CNBC το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2021, η είδηση έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση των οικονομικών καταστάσεων το βράδυ της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021.
Ο Musk μετά από αυτή την πώληση έχει στην κατοχή του περισσότερες από 166 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Φορολογικές υποχρεωσεις

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ο Musk έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας του, των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 6,9 δισ. δολάρια.
Μέρος αυτών των μετοχών πουλήθηκαν για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.
Βέβαια αυτές οι πωλήσεις είχαν αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής, η οποία μέσα στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 15,4%- στην χειρότερη επίδοση της στους τελευταίους 20 μήνες.
Παράλληλα ήταν και η χειρότερη επίδοση της μετοχής της Tesla διαχρονικά, με εξαίρεση το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Η δημοσκόπηση στο twitter

Η μετοχή της Tesla εντός του έτους έχει κερδίσει 46%, ενώ στις 4 Νοεμβρίου είχε κάνει ρεκόρ κλείνοντας στα 1.229,91 δολάρια.
Στις 6 Νοεμβρίου ο Μusk είχε ρωτήσει υπό μορφή δημοσκόπησης τα περισσότερα από 60 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να ψηφίσουν αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του, δηλώνοντας ότι η ψήφος τους θα καθορίσει το μέλλον του χαρτοφυλακίου του.
Ωστόσο έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδειξαν ότι κάποιες πωλήσεις μετοχών ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης