Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Προκαλεί το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα - Η Ρωσία δεν έχει ευθύνη στην κρίση Πολωνίας - Λευκορωσίας

Putin: Προκαλεί το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα - Η Ρωσία δεν έχει ευθύνη στην κρίση Πολωνίας - Λευκορωσίας
Ο Putin δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα μιλήσουν απευθείας για την κρίση και ότι οι μετανάστες θέλουν κυρίως να πάνε στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ουάσινγκτον και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα «σοβαρή πρόκληση» για τη Ρωσία, σε συνέντευξή του που δόθηκε σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πραγματοποιούν μη προγραμματισμένες ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
Όχι μόνο με μια αρκετά ισχυρή ναυτική ομάδα, αλλά επίσης με την αεροπορία, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής αεροπορίας», δήλωσε ο Putin σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
Ο Putin απέρριψε επίσης κάθε ευθύνη για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, όπου εδώ και μέρες συγκεντρώνονται χιλιάδες μετανάστες.
«Θέλω όλος ο κόσμος να το γνωρίζει.
Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος στο δίκτυο Vesti, αφού αρκετοί από τη Δύση τον κατηγόρησαν αυτή την εβδομάδα ότι ενορχήστρωσε με το Μινσκ την αποστολή αυτών των μεταναστών στα σύνορα.

Στη Γερμανία θέλουν να πάνε οι μετανάστες

Σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Putin δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα μιλήσουν απευθείας για την κρίση και ότι οι μετανάστες θέλουν κυρίως να πάνε στη Γερμανία.
Ο Putin δήλωσε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί από τον Lukashenko για τον πιθανό τερματισμό της διαμετακόμισης ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει με τον Λευκορώσο ομόλογό του για αυτή την αναφορά από το Μινσκ.
Ο Lukashenko δήλωσε την Πέμπτη ότι πριν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του Μινσκ θα πρέπει να λάβει υπόψιν το αέριο και τα προϊόντα που λαμβάνει μέσω Λευκορωσίας.
«Ειλικρινά μιλώντας, είναι η πρώτη φορά που το ακούω.
Έχω μιλήσει τελευταία δύο φορές με τον Alexander Grigorievic (Lukashenko) και ποτέ δεν μου το είπε αυτό, ούτε καν έναν υπαινιγμό», δήλωσε ο Putin στο δίκτυο Rossiya 24.
«Αλλά μπορεί, πιθανόν.
Αν και δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, φυσικά και θα του μιλήσω για το θέμα αυτό.
Εκτός κι αν το είπε εν βρασμώ», πρόσθεσε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης